Kuhinja je poleti na vrtu

Vsem, ki jim vrt daje možnost poletne kuhinje, priporočam vrtni kamin. Ob poznih popoldnevih, ko poletna vročina popusti, in ob vikendih je nekaj najlepšega kosilo v naravi. Družina se zbere ob klepetu, zraven v kaminu počasi nastaja kosilo. Kakršnokoli: mesno ali vegetarijansko. Bistvo je, da na vrtu bolj tekne, in tisto kratko poletje, ko je vreme naklonjeno, je idealno za druženje na prostem. Prostor, kjer stoji kamin, naj bo v senci, v bližini naj bodo drevesa, ali za gosto živo mejo, skratka, naj bo kotiček, ki je tudi umaknjen od pogledov. V takem delu vrta se bo družina dobro počutila in rada posedala tudi ob drugih priložnostih.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Gospodarstvo / torek, 24. maj 2016 / 11:18

Seminar o strojih za nanašanje škropiv

Loka pri Mengšu – Kmetijski inštitut Slovenije, družba Agromehanika iz Hrastja in Društvo kmetijske tehnike Slovenije bodo jutri, v sredo, z začetkom ob pol desetih dopoldne pripravili v inštitutov...

Objavljeno na isti dan


Splošno / četrtek, 27. november 2008 / 07:00

Pri sladkorni bolezni ubijajo zapleti

Svetovna zdravstvena organizacija sladkorno bolezen opredeljuje kot kompleksno kronično presnovno motnjo, za katero je značilna stalna povišana raven sladkorja (glukoze) v krvi.

Splošno / četrtek, 27. november 2008 / 07:00

Sladkorna bolezen tipa 2 - zboli lahko vsakdo

Dokler smo zdravi in od daleč opazujemo, kako zbolevajo naši znanci in prijatelji, si pogosto rečemo, da se nam "to" ne more zgoditi.

Zanimivosti / četrtek, 27. november 2008 / 07:00

Kranjski rovi praznično odeti

Kranjski cvetličarji in rokodelci so z razstavo kranjske rove spremenili v čarobni svet prazničnih aranžmajev.

Gospodarstvo / četrtek, 27. november 2008 / 07:00

Črn teden na borzi

Minuli teden je bil za imetnike delnic eden najbolj črnih v dosedanji zgodovini Ljubljanske borze.

Žirovnica / četrtek, 27. november 2008 / 07:00

Težav z vodo ne bo več

Nov vodohran nad Smokučem bo izboljšal preskrbo s pitno vodo v občini Žirovnica in odpravil težave s slabim pritiskom vode v višje ležečih predelih.