Vodja strežbe Metod Gradišar, vodja animacije Špela Repnik, vodja študentskega dela projekta Neja Grošelj in mentorica Tadeja Krašna (Foto: Anka Bulovec)

Bled ima zvezde

Takšen je naslov zabavnega večera, ki so ga pripravili študentje Višje strokovne šole za gostinstvo in turizem Bled, občutek tistega iz preteklosti - spet bo vse kot nekoč, pa boste lahko doživeli na RetroFestu.

Prijeten in zabaven dogodek so pripravili študentje v avli šolskega hotela Astoria na Bledu. Poleg gastronomskih zvezdnih utrinkov v spremstvu vin Dolc vinogradnika Antona Kostelca so obiskovalce navdušili tudi s svojo ustvarjalnostjo. Večer, poln plesnih, glasbenih in artističnih točk, je bil posebno doživetje. Prepletala sta se glasba, smeh in kulinarika. Bled ima zvezde je bila pravzaprav parodija na Slovenija ima talent, pa vseeno smo med prisotnimi slišali kar nekaj pravih talentov. Prisluhnili smo lahko Elvisu, Blejskim Sestram, ki so bile vsaj pol tako dobre kot tiste z Evrosonga, Jeseničanka Ida Begovič pa je s svojo kitaro in pesmijo Janis Joplin Me and Bobby McGee navdušila. Ogledali smo si tudi točko z ognjem, od plesa pa se seznanili z orientalskim in svingom.

Tudi kulinarični užitki so bili prijetni, nastali pa so pod vodstvom mentorja Jožeta Zalarja, ki je v šolski kuhinji hotela vodil gručico mladih kuharjev. Tokrat so za hladno predjed postregli tunino panakoto na marinirani morski travi z dimljenim lososom in kaviarjem wasabi, za toplo strigole po kraško s črnim tartufom in paradižnikovim pestom, glavna jed sta bila okusna mlada svinjska zarebrnica in pečen kunčji file s sezamovo skorjico na mehkem pireju belušov in z mladim krompirčkom, za sladico pa smo dobili na mizo krape s hruškovim, slivovim in figovim nadevom s karamelno in malinovo kremo, ki so po obliki spominjali na polnjene zvezde, saj je bila tudi prireditev namenjena zvezdam.

Vodja celotnega projekta je bila mentorica Tadeja Krašna, Bled ima zvezde sta povezovala Matej Rupar in Špela Repnik, za zaključek pa je s svojim humorjem poskrbel stari znanec stand up odrov Boštjan Gorenc Pižama.

In bolj ko se bliža pomlad, več se za vikende dogaja tudi na nadmorski višini okoli 1500 metrov. Krvavec je najprej gostil golfiste, potem ljubitelje pokra, jutri pa že v jutranjih urah začnejo RetroFest. Spet bo vse kot nekoč. Spet bodo na smučišču Elanove RC-jke, smučali bodo v oblačilih iz osemdesetih let, iz radia bo odmeval prenos tekem svetovnega pokala, zmagovali bodo naši junaki, prepevala se bo znana Smučajmo vsi in na delu boste spet lahko videli zlato generacijo naših smučarjev ter kupovali znamenite kartice Podarim dobim. Na terasi Brunarice Sonček bo spet v akciji znameniti Rifle. Najbolj originalna 'retro' obiskovalec in skupina pa bosta seveda nagrajena. Brez tega pač ne gre.

           

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Kronika / torek, 24. maj 2011 / 07:00

Prikaz reševanja navdušil šefe policij

Šefi policij držav Zahodnega Balkana so se na dvodnevnem srečanju pogovarjali predvsem o borbi zoper organizirani kriminal, za zaključek pa so si ogledali tudi prikaz reševalne vaje s helikopterjem.

Objavljeno na isti dan


Kranj / sreda, 19. december 2007 / 07:00

Začasen odvoz odpadkov v Tenetiše?

Kranj - Kranjski župan Damijan Perne je danes povedal, da je Komunala Kranj od Agencije RS za okolje (Agencije) dobila začasno dovoljenje za obratovanje deponije Tenetiše. Na odl...

Gospodarstvo / sreda, 19. december 2007 / 07:00

Sava ne bo kupila sirarne

Iz kmetijsko gozdarske zadruge Sava Lesce so v petek poslali izjavo za javnost s presenetljivo vsebino: zadruga ne bo kupila bohinjske sirarne.

Splošno / sreda, 19. december 2007 / 07:00

Poldrugo desetletje reševalcev

Letos, ko Gorsko reševalna zveza Slovenije praznuje 95 let, slavi tudi njeno najmlajše društvo.

Splošno / sreda, 19. december 2007 / 07:00

"Okrogli" jezerski starostniki!

V naši občini živi 30 občanov starejših od 80 let, od teh je le pet moških, dva od njih pa sta starejša od 90 let. Letos so »okrogle« obletnice praznovali: 85 let Alojzija Zaplotnik, 80 let pa An...

Jezersko / sreda, 19. december 2007 / 07:00

Jezersko je pelo z ljudskimi pevkami

Jezerske ljudske pevke so ob desetletnic svojega prepevanja priredile koncert v dvorani Korotan. Pridružilo se jim je še pet zborov.