Slovenska ambasadorja plesa sta postala Nika Kljun ...

Razglasili najboljše plesalce

Plesna zveza Slovenije je minuli teden v Festivalni dvorani v Ljubljani podelila nagrade in razglasila najboljše plesalce za leto 2010.

Priznanja so prejeli skupine, plesni pari in posamezniki, ki so lani s svojimi tekmovalnimi dosežki največ prispevali k ugledu slovenskega tekmovalnega plesa doma in v svetu. Laskavega naziva 'slovenska ambasadorja plesa', ki sta ga doslej prejela samo Andrej Škufca in Katarina Venturini, sta se razveselila Nika Kljun in Anže Škrube, plesalca, ki sta tekmovalno, predvsem v hip hopu, in netekmovalno znana po vsem svetu.

 

Plesni par leta v članski kategoriji standardnih in latinskoameriških plesov sta uspešen par mlajše generacije Miha Vodičar in Nadiya Bychkova, plesni par leta v profesionalni kategoriji standardnih in latinskoameriških plesov sta postala Luca Bussoletti in Tjaša Vulič, naziv plesni par leta v profesionalni kategoriji v standardnih in latinskoameriških plesih po izboru Združenja plesnih vaditeljev, učiteljev in trenerjev pa sta prejela Andrej Škufca in Melinda Törökgyörgy.

 

Priznanje so prejeli tudi Maestro Boysi, skupina sedmih plesalcev, ki žanjejo uspeh za uspehom tako v hip hopu kot v street dance showu. Postali so mala skupina leta, velika skupina leta pa je postala Formacija 300. V sklopu modernih tekmovalnih plesov si je naziv 'solistka leta' prislužila vsestranska plesalka Klara Lainšček, solist leta je postal Goran Kusić, plesna dvojica leta 2010 sta Nan Jordan in Žan Jeršin, mladinska tekmovalka Nika Bolčič se je razveselila srebrnega znaka sekcije modernih plesov, mladinski par Jaka Južnič in Helena Gutnik pa srebrnega znaka sekcije za rokenrol.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Razvedrilo / četrtek, 24. maj 2018 / 16:22

Dečva, mene imej

Kranj – Dečve, pevke Folklorne skupine Sava, bodo ob dvajsetletnici svojega delovanja v soboto, 26. maja, v Stolpu Škrlovec pripravile kar dva koncerta s posebnimi gosti. Simpatične pevke iz Straži...

Objavljeno na isti dan


Prosti čas / petek, 25. februar 2011 / 07:00

Razglasili najboljše plesalce

Plesna zveza Slovenije je minuli teden v Festivalni dvorani v Ljubljani podelila nagrade in razglasila najboljše plesalce za leto 2010.

Prosti čas / petek, 25. februar 2011 / 07:00

Sproščeno in brez balasta

V nedeljo se bo deset glasbenih izvajalcev potegovalo za nastop na letošnji Evroviziji v nemškem Düsseldorfu.

Prosti čas / petek, 25. februar 2011 / 07:00

Včasih je luštno b´lo

Najprej smo v petek obiskali dobrodelni koncert na Kokrici, potem smo se ustavili na Stavrosovem nastopu, v soboto pa obiskali še Košnikovo gostilno in prisluhnili Gašperjem s prijatelji v Preddvoru.

Zanimivosti / petek, 25. februar 2011 / 07:00

Dnevom narodnih noš mednarodni status

Kamnik - Dnevi narodnih noš in oblačilne dediščine, ki so jih lani jeseni v Kamniku organizirali že štiridesetič, so pridobili status mednarodnega folklornega festivala. Tako so...

Nasveti / petek, 25. februar 2011 / 07:00

Je bila res na jedilniku Aleksandra Velikega?

Kakšna jed? Katera jed? Če bi se odpravili s karavano na Svilno cesto, bi to trdili marsikje v Uzbekistanu, v Samarkandu, v Buhari in še kje, kjer radi pripravljajo plov, turško pilav....