Priznanja za krušne izdelke
Gorenjske kmetije so na ocenjevanju krušnih izdelkov za Festival dobrot slovenskih kmetij na Ptuju dobile devet zlatih priznanj, tri srebrne in šest bronastih.
Kranj – V okviru priprav na Festival dobrot slovenskih kmetij, ki bo na začetku septembra na Ptuju, se nadaljuje ocenjevanje izdelkov, ki so jih na ocenjevanje poslale kmetije. Zdaj so znani že tudi rezultati ocenjevanja krušnih izdelkov. Gorenjske kmetije so na tem ocenjevanju dobile za svoje izdelke skupno devet zlatih priznanj, tri srebrna in šest bronastih. Jana Aljančič iz Podbrezij je dobila zlato priznanje za Podbreško potico, njena sokrajanka Veronika Aljančič prav tako zlato priznanje za Podbreško potico. Anica Gartnar s Srednjega Brda je dobila zlato priznanje za kokosove rogljičke, Andreja Grabnar iz Zgornjega Motnika zlato za koruzni kruh z drožmi ter srebrni priznanji za čebulni kruh iz krušne peči in za francoske rogljičke z drožmi, Bernardka Hribar iz Kališa zlati priznanji za janeževe upognjence in breskvice, Anica Logonder iz Crngroba zlato za pirin kruh in bronasto za polbeli pšenični kruh, Cilka Pegam iz Zabrekev zlato za polbeli kruh, Matej Ržek z Gorenjega Brda zlato za stoodstotni pirin kruh, Greta Zlate iz Praš srebrno za polbeli kruh, Ivanka Brodar iz Radomelj bronasta priznanja za špehovko – ocvirkovco, kamilično potico in krofe, Nika Jamnik z Belce bronasto za domače kekse ter Renata Mohorič iz Zgornje Besnice za pšenični kruh.