Orehova rulada s kislo smetano
Sestavine: 6 žlic mletih orehov, pecilni prašek, 6 jajc, 6 žlic sladkorja, žlička sladkorja v prahu.
Priprava: Rumenjake umešamo s sladkorjem. Iz beljakov naredimo sneg in mu dodamo žličko sladkorja v prahu. Orehom primešamo pecilni prašek. Potem v rumenjakovo zmes dodajamo po žlico orehov in počasi mešamo. V zmes na koncu rahlo dodajamo še sneg. Pekač obložimo s peki papirjem, maso vlijemo v pekač in jo enakomerno porazdelimo. Pečemo 20 minut v pečici pri okoli 180 stopinjah. Pečice med peko ne odpiramo. Ko je masa pečena, jo zvijemo v krpo ali v nov peki papir, pokrijemo z vlažno krpo in počakamo, da se ohladi. Ohlajeno rulado potem razvijemo, namažemo na mezinec debelo s kislo smetano in zvijemo nazaj v rulado.



Zgornja Gorenjska
Kranjska Gora
Jesenice
Žirovnica
Radovljica
Bled
Gorje
Bohinj
Osrednja Gorenjska
Tržič
Naklo
Kranj
Preddvor
Jezersko
Šenčur
Cerklje na Gorenjskem
Južna Gorenjska
Železniki
Žiri
Gorenja vas-Poljane
Škofja Loka
Medvode
Vodice
Vzhodna Gorenjska
Komenda
Kamnik
Mengeš
Trzin
Domžale
Moravče
Lukovica
Karavanke

