Na jeseniškem predizboru se je predstavil tudi ansambel Azalea. (Foto: Tina Dokl)

Talenti kmalu na avdicije

V drugi polovici januarja so po večjih slovenskih mestih potekali predizbori za drugo sezono šova Slovenija ima talent. Na enajstih predizborih se je predstavilo 1.600 potencialnih talentov, 250 jih bo dobilo vabilo za nastop na avdiciji v ljubljanski Drami.

Najbolj živahno je bilo minuli konec tedna na dveh predizborih v Ljubljani, kjer je komisijo producentov Pop tv skušalo prepričati več kot štiristo kandidatov. »Tudi v Ljubljani je bilo največ pevcev in glasbenikov, podobno kot drugod po Sloveniji. Videli smo še nekaj odličnih plesnih skupin, z novo točko se je oglasil gasilec Fuad, ki smo ga na avdiciji videli že lani. Znova je prišla tudi pevka Karmen, ki se je na lanski avdiciji sporekla z Lucienne, tokrat pa želi dokazati, da zna peti in tako za vedno zapreti usta zlobnežem, ki so ji po lanskem nastopu očitali slabo petje ...,« nam je zaupala kreativna producentka Helena Žagar.

 

Kot pravi, so se letošnji predizbori od lanskih razlikovali predvsem v tem, da so talenti tokrat že vnaprej točno vedeli, kaj jih čaka: »Prišli so pripravljeni in posledično smo komisije že na predizborih videle večje število dobro pripravljenih točk. Nastope sta letos še bolj začinili raznovrstnost in izvirnost, vse to pa posledično pomeni, da se nam na avdicijah najverjetneje obeta tudi večja konkurenca. Že sedaj lahko povemo, da bodo v tej sezoni ženske plesne skupine izzvale moške plesne formacije, ki so prevladovale na odru talentov v prvi sezoni. Več bomo lahko povedali, potem ko bomo izbrali talente, ki bodo stopili na avdicijski oder. Prav gotovo je pred nami izjemno težka naloga, prepričani pa smo, da bomo v šovu tudi tokrat lahko ponudili pester nabor talentov,« je še dodala Žagarjeva.

 

Avdicije pred občinstvom in tričlansko žirijo, ki jo bodo sestavljali Branko Čakarmiš, Lucienne Lončina in Brane Kastelic, bodo potekale od 19. do 21. februarja ter od 12. do 14. marca. Šov, ki ga bosta znova vodila Peter Poles in Vid Valič, bo male ekrane prišel marca.

 

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Gospodarstvo / ponedeljek, 16. julij 2012 / 07:00

Anketa: Ali še zaupate bankam?

Zapleten finančni položaj mnoge bančne upravičence spravlja v strah, čeprav država zagotavlja do 100 tisoč evrov kritja. Mimoidoče smo povprašali, ali še zaupajo v varnost bančnih naložb.

Objavljeno na isti dan


Škofja Loka / ponedeljek, 22. september 2014 / 13:58

Odprli pasijonsko pisarno

V prostorih nekdanje banke na Mestnem trgu v Škofji Loki so odprli pasijonsko pisarno in napovedali, da bodo odslej promocijske, organizacijske in dramaturške priprave na uprizoritev Škofjeloškega pas...

Zanimivosti / ponedeljek, 22. september 2014 / 13:47

Prostovoljci delali na Korošici

V torkovi naravovarstveni akciji na planini Korošica so udeleženci zatravili sanirane površine, na katerih so v prejšnjih akcijah odstranili alpsko kislico Rumex alpinus.

Komenda / ponedeljek, 22. september 2014 / 13:42

Krožišče bo povečalo varnost

Najbolj nevarno križišče v Komendi je že razkopano, saj je občina na istem mestu začela graditi bistveno bolj varno krožišče. Lipa in spomenik ostajata, prihaja pa težko pričakovani pločnik. To je tud...

Gospodarstvo / ponedeljek, 22. september 2014 / 13:30

Siliranje bo letos bolj pozno

Koruza dozoreva bolj počasi, zato se bo tudi siliranje začelo kasneje kot običajno.

Kranj / ponedeljek, 22. september 2014 / 13:28

Načrt za energetsko neodvisnost

Združenje za energetsko neodvisnost Slovenije je v Kranju občinam predstavilo pobudo za ustanovitev energetsko neodvisne skupnosti na območju Gorenjske. Seznanili so se tudi z izkušnjami sosednje avst...