Klimatologinja Lučka Kajfež Bogataj si je ogledala novo postavljene električne drogove in potrdila pravilno razvojno naravnanost Elektra Gorenjske.

Elektrika, da se reče

Srebrno priznanje za poslovno odličnost so prejeli tudi v podjetju Elektro Gorenjska. Menda je njihova elektrika najbolj kakovostna daleč naokoli.

Med letošnjimi nagrajenci za poslovno odličnost je tudi Elektro Gorenjska, podjetje za distribucijo električne energije, d. d., iz Kranja. Kaj pomeni priznanje za odličnost? V takem podjetju morajo biti dost' dobre plače, šefi so prijazni do zaposlenih, podjetje je redni plačnik dobaviteljem in skrbi predvsem za to, da je njihov izdelek kar se da kvaliteten.

Izvedeli smo, da je tokratna nagrada, srebrno priznanje v roke Elektra Gorenjske prišlo seveda zaradi vseh kvalitet in odličnosti, ki jih ta firma premore, odločilni podatek, ki je žirijo prepričal, da podeli nagrado, pa je bil ta, da je električna energija, ki jo proizvaja Elektro Gorenjska, daleč najboljša v Sloveniji, slišati pa je, da tudi v tem delu Evrope. Menda je bolj kakovostna le še v nekaterih predelih Afrike, kjer elektriko proizvajajo še ročno, in na Islandiji in v nekaterih skandinavskih državah, kjer kvaliteta elektrike dosega izjemno visoko ceno, zato je pol leta skoraj ne uporabljajo.

Elektrika kranjskega podjetja je visoko kakovostna, izjemno energetsko učinkovita, predvsem pa prijazna do okolja. Kot je meni, Malemu bratu, povedal predsednik uprave Bojan Luskovec, se v zadnjem času posvečajo predvsem razvoju čim bolj ekološke električne energije. »V naši energiji, predvsem tisti, ki jo distribuiramo v gospodinjstva, tako rekoč ne boste našli nobenih dodatnih E-jev več, saj je večji del naše elektrike pridelan ekološko in nima nobenega škodljivega vpliva na okolje.« V Elektru Gorenjska nam sicer tega ne želijo izdati, smo pa izvedeli, da »kranjski štromarji« električno energijo proizvajajo po starem receptu iz leta 1928, ki so ga našli zaprašenega v kletnem arhivu. Menda je receptura nekaj posebnega, saj je elektrika, pridobljena po njej, povsem naravna, brez kemičnih dodatkov in umetnih barvil.

Njihovo razvojno naravnanost je pohvalila tudi klimatologinja Lučka Kajfež Bogataj. »Predvsem se mi zdi pomembno, da se veliki distribucijski sistemi, kot je Elektro Gorenjska, poskušajo vračati k staremu načinu distribucije elektrike. Ponovna vzpostavitev starih električnih drogov, kot jih kranjski električarji postavljajo v dolini severno od preddvorske občine, in s tem večžičnega sistema, je več kot dobrodošla za okolje. Predvsem pa bodo od tega imeli kaj tudi ptiči. Tako se bomo lahko izognili padanju ptic z neba, kar se dogaja Američanom, Italijanom …«

Kot smo izvedeli v zakulisju, bi si glede na svojo kvalitetno elektriko zaslužili celo zlato priznanje, a ga zaradi zavisti ostalih slovenskih elektro-distributerjev tokrat niso podelili. Tako je ostalo pri srebrnem priznanju.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

GG Plus / ponedeljek, 21. maj 2018 / 22:40

Sandrini srčki za spomin

V Hotelu Astoria na Bledu so šestim uporabnikom Centra za usposabljanje, delo in varstvo (CUDV) Radovljica predali potrdila o uspešno zaključenem usposabljanju za pomočnika oziroma pomočnico sobarice...

Objavljeno na isti dan


Gospodarstvo / ponedeljek, 17. januar 2011 / 07:00

Vsebnost dioksina pod dovoljeno mejo

Ljubljana - V veterinarski upravi so se zaradi prehranske afere z dioksinom v Nemčiji odločili za preiskavo vzorcev izdelkov iz jajc, perutninskega mesa in pripravkov iz perutnin...

Gospodarstvo / ponedeljek, 17. januar 2011 / 07:00

Anketa: Garancije morajo ostati

V preteklih dneh je bilo veliko govora o tem, da naj bi ukinili obvezno garancijo za tehnične izdelke. Ministrica za gospodarstvo Darja Radić je nato dejala, da novela zakona o varstvu potrošnikov obv...

Kultura / ponedeljek, 17. januar 2011 / 07:00

Ščepec iskrivosti, dobra volja ...

Pri založbi Ekslibris je izšla nova knjiga za otroke Borovničja princeska avtorice Milene Miklavčič. Pred izidom tudi knjiga kratkih zgodb z naslovom Ženske.

Humor / ponedeljek, 17. januar 2011 / 07:00

Elektrika, da se reče

Srebrno priznanje za poslovno odličnost so prejeli tudi v podjetju Elektro Gorenjska. Menda je njihova elektrika najbolj kakovostna daleč naokoli.

Kronika / ponedeljek, 17. januar 2011 / 07:00

Očitkov tožilstva vedno manj

Kranjsko tožilstvo je iz obtožnice zoper nekdanjega dekana kranjske fakultete za organizacijske vede Jožeta Florjančiča in njegove nekdanje sodelavce vnovič umaknilo del obtožb.