Pri kuhanju spretni tudi vojaki
Kranj - Svetovnega prvenstva v kuhanju Expogast 2010, ki bo od jutri do srede potekalo v Luksemburgu, se bo udeležila tudi 12-članska kuharska ekipa Slovenske vojske. Med njimi je tudi vodja kuhinje v vojašnici na Pokljuki Robert Pavlin. Ekipa, pravi, skupaj deluje že dve leti, svoje kuharske spretnosti pa so prvič pokazali na kuharski olimpijadi IKA 2008 v Nemčiji, kjer je mednarodna strokovna komisija njihov trud nagradila z bronasto medaljo. V Luksemburgu, je pojasnil Pavlin, se bodo predstavili s pripravo toplega menija in sedmimi hladnimi razstavnimi meniji. Zagotovil je, da se njihova ekipa lahko povsem enakovredno meri z nacionalnimi ekipami vrhunskih kuharjev. »Za vojake v vojašnicah pripravljamo več kot tristo različnih menijev. Tako da še zdaleč ne kuhamo zgolj golaža in pasulja,« je zatrdil in dodal, da bodo jedi na tekmovanju seveda prilagodili sodobnim trendom na področju priprave hrane, čeprav bodo izpeljane iz tradicionalnih jedi.