Marjan Balanč, Cerklje: "Koline še vedno delamo doma. Prašiča kupim v Lendavi. Mesar ga tam zakolje, veterinar da potni list, nakar ga pripeljem domov. Nato s prijateljem mesarjem narediva pečenice, nareževa kotlete ... Krvavic ne delam sam, saj je z njimi preveč dela, poleg tega pa doma ni veliko zanimanja zanje, zato jih raje občasno kupim. Klobase in suho meso pa morajo biti, brez tega ni božiča in novega leta. (smeh) S kolinami sem povezan že od malih nog, delali smo jih tudi na domači kmetiji v Besnici." (Foto: Matic Zorman)

Brez klobas ni praznikov

Prihaja čas kolin, ta običaj pa na slovenskih kmetijah danes ni več tako pogost kot nekoč. Kako je pri vas, imate radi koline?

   

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Gospodarstvo / torek, 18. november 2008 / 07:00

Plačevanje položnice na "tujih" bankomatih

Ljubljana - Imetniki NLB-jeve BA Maestro kartice osebnega računa lahko odslej plačujejo posebne položnice tudi na bankomatih drugih bank v Sloveniji. Plačilo položnice na bankoma...

Objavljeno na isti dan


Kultura / torek, 18. november 2014 / 17:42

Šest naključij za eno zgodbo

Spletni portal Youtube je bogatejši za spletno serijo Naključja. Mladi kranjski filmski in odrski ustvarjalci bodo pet delov serije na koncu združili v film. Vsak torek na spletu en del, danes že tret...

Kultura / torek, 18. november 2014 / 16:45

Šest tekmovalnih predstav

Ob predstavah v tekmovalnem delu na letošnjih Čufarjevih dnevih pester tudi spremljevalni program.

Šport / torek, 18. november 2014 / 15:48

Calcitu visoka zmaga

Kamnik – Odbojkarice kamniškega Calcit Volleyballa so na poraz proti Crveni zvezdi v drugem krogu srednjeevropskega pokala (CEV) v sobotnem obračunu s Sparkasse Celovcem odgovorile na najboljši mož...

Nasveti / torek, 18. november 2014 / 13:32

Tudi brez mesa je lahko okusno

Rdeče zelje velja za zdravo in okusno zelenjavo, ki s svojo močno barvo nedvomno popestri naše krožnike. Meni osebno je najljubše dušeno z jabolki, družbo pa mu delajo kuhani skutni štruklji.

Gorenjska / torek, 18. november 2014 / 13:26

Za zdrave ritke

V društvu Ekologi brez meja želijo spodbuditi uporabo pralnih plenic.