Tvegano, a zanimivo
Vinar Marko Primosic prihaja z italijanske strani Goriških brd. Pove, da so k tokratnemu Martinovemu jedilniku izbrali zelo tradicionalna, tipična vina z italijanske strani Goriških Brd, z dežele Collio. Vina sama so izbirali tako, da so se okusi hrane in vin dopolnjevali, z željo, da s kombinacijo izzovejo tudi igrivost okušanja, mimogrede pa poskrbijo še za to, da gosti na večerji spoznajo tudi vina iz tega okoliša.
In ker je čas kolin, nas je zanimalo, kaj bi recimo Marko postregel na primer h krvavici?
»To 'kliče' po rdeči sorti, z lepo prisotno kislino, morda tudi po kakšnem maceriranem belem vinu. V večini tu pomislim na topla bela, močna, zrela vina in sveže rdeče z malo več kisline, kot recimo refošk. Morda bi celo tvegal in bi bila vseeno zanimiva kombinacija - peneča rebula, na primer.«