Tvegano, a zanimivo
Vinar Marko Primosic prihaja z italijanske strani Goriških brd. Pove, da so k tokratnemu Martinovemu jedilniku izbrali zelo tradicionalna, tipična vina z italijanske strani Goriških Brd, z dežele Collio. Vina sama so izbirali tako, da so se okusi hrane in vin dopolnjevali, z željo, da s kombinacijo izzovejo tudi igrivost okušanja, mimogrede pa poskrbijo še za to, da gosti na večerji spoznajo tudi vina iz tega okoliša.
In ker je čas kolin, nas je zanimalo, kaj bi recimo Marko postregel na primer h krvavici?
»To 'kliče' po rdeči sorti, z lepo prisotno kislino, morda tudi po kakšnem maceriranem belem vinu. V večini tu pomislim na topla bela, močna, zrela vina in sveže rdeče z malo več kisline, kot recimo refošk. Morda bi celo tvegal in bi bila vseeno zanimiva kombinacija - peneča rebula, na primer.«



Zgornja Gorenjska
Kranjska Gora
Jesenice
Žirovnica
Radovljica
Bled
Gorje
Bohinj
Osrednja Gorenjska
Tržič
Naklo
Kranj
Preddvor
Jezersko
Šenčur
Cerklje na Gorenjskem
Južna Gorenjska
Železniki
Žiri
Gorenja vas-Poljane
Škofja Loka
Medvode
Vodice
Vzhodna Gorenjska
Komenda
Kamnik
Mengeš
Trzin
Domžale
Moravče
Lukovica
Karavanke

