Arvajeva klobasa velikanka

Britof – V Mesarstvu Arvaj so za udeležence gostinsko turističnega zbora v Kranjski Gori izdelali prav posebno klobaso: klobaso velikanko, ki je tehtala dvesto dvajset kilogramov. Vsaka polovica je merila v dolžino dva metra in dvajset centimetrov, »špila« je bila dolga šestdeset centimetrov. Da je bilo črevo umetno, je razumljivo, saj tako velikega naravnega pač ni. Za primerjavo: običajna kranjska klobasa tehta petindvajset dekagramov. Kot je povedala Ivica Arvaj, so doslej največjo in najtežjo klobaso naredili leta 1999, takrat je tehtala petsto dvajset kilogramov, vsaka polovica pa je merila v dolžino tri metre in šestdeset centimetrov.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Železniki / nedelja, 21. julij 2013 / 15:38

Obnovili kulturni dom

V Železnikih so obnovili kulturni dom, ki je bil močno poškodovan v poplavah leta 2007. V objekt so vložili 600 tisoč evrov.

Objavljeno na isti dan


Prosti čas / ponedeljek, 18. oktober 2010 / 07:00

Povej, kaj sanjaš

»S partnerjem sva se kopala v morju. Jaz sem šla ven, on pa je še enkrat skočil noter. Naenkrat sem opazila velikega morskega psa. Sama sem bila zgrožena od strahu, partner pa je bl...

Prosti čas / ponedeljek, 18. oktober 2010 / 07:00

Mitjev poljski rock in roll

Včasih je bil obetaven mlad režiser iz Kranja, sedaj je že prepoznavno ime in režiser filma Tu pa tam, ki mu je uspelo na Poljskem.

Prosti čas / ponedeljek, 18. oktober 2010 / 07:00

"Denar pride in gre, spoštovanja pa ne moreš povrniti"

Na POP TV je v začetku oktobra prišel nov resničnostni šov Big Brother slavnih. Gledalci so spoznali deset tekmovalcev: nekateri so bili bolj, drugi manj slavni, nekaj pa je bilo večini povsem neznani...

Nasveti / ponedeljek, 18. oktober 2010 / 07:00

Divjačinski hrbet, II.

Grebensko prečenje Košute (2. del) - Divjačinski golaž? Uf, odličen je. Kaj pa prečenje divjačinskega hrbta? Če imamo v mislih prečenje grebena Košute, je tura čudovita. Zaradi neverjetne razgibanosti...

Gospodarstvo / ponedeljek, 18. oktober 2010 / 07:00

Anketa: Pripravljeni na konkurenco

Pred dvema letoma je na trg električne energije, poleg vrsto let uveljavljenega Elektra Gorenjske, vstopil GEN-I, pred kratkim tudi Petrol. Ste zadovoljni s ceno elektrike, poznate konkurenco, vas mam...