Kranjskogorski župan Jure Žerjav, direktor podjetja Kovinar Gradnje ST Mirko Krašovec ter direktor podjetja Comett domovi Franjo Kolenc so v petek položili temeljni kamen za novi dom za starejše v Kranjski Gori.

Začeli gradnjo doma starejših

V petek so v Kranjski Gori položili temeljni kamen za dom starejših občanov. Prvi stanovalci že prihodnjo zimo.

Kranjska Gora - Pretekli petek so v Kranjski Gori položili temeljni kamen za novi dom starejših občanov. Dom, ki ga bo zgradil koncesionar Comett domovi, bo sprejel 130 stanovalcev, dokončan pa naj bi bil že do konca prihodnjega leta. Vrednost investicije znaša 6,2 milijona evrov, zemljišče za dom je prispevala občina Kranjska Gora.

Kot je povedal Matjaž Čampa, prokurist družbe Comett domovi, ki je pred štirimi leti že odprla podoben dom v Rogaški Slatini, bodo strukturo bivanja v domu zasnovali v obliki manjših bivalnih enot po zgledu stanovanjskih skupin, v katerih bo bivalo po 15 stanovalcev. Sobe v domu bodo eno- do dvoposteljne, v okviru doma pa bosta delovali še dve hišni skupnosti za osebe z demenco. Nadstandardne razmere bivanja bodo zagotavljali v garsonjerah. V sklopu doma bo deloval še dnevni center, organizirali pa bodo tudi pomoč na domu ter možnost kratkotrajnega bivanja.

Kot je zagotovil župan občine Kranjska Gora Jure Žerjav, koncesija, ki jo je država podelila družbi Comett domovi, pomeni stroge pogoje glede kvalitete in tudi cen, ki naj ne bi v ničemer odstopale od cen primerljivih domov drugod po Sloveniji, to je od 22 do 25 evrov na dan. V novem domu, ki bo po zagotovilih investitorja zgrajen do konca prihodnjega leta, se odpira tudi okoli šestdeset novih delovnih mest. Prve informativne vloge za nastanitev, tako iz Kranjske Gore kot iz drugih krajev Slovenije, pa tudi že prihajajo.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Prosti čas / sobota, 18. april 2009 / 07:00

Smrt ob novi plošči

Kranjska skupina Hepa, ki bo zaradi raka na kreativnosti storila javni konec, se bo ob svoji zadnji uri razdala obiskovalcem.

Objavljeno na isti dan


Kronika / torek, 14. julij 2009 / 07:00

Kriminal

Registrske tablice izginjajo Tržič, Kranj - Neznanci so v noči na petek v Tržiču s parkiranega Renaulta Clia ukradli registrski tablici z oznako KR C2...

Gorenjska / torek, 14. julij 2009 / 07:00

Že enaindvajseti primer nove gripe

Ljubljana - V nacionalnem referenčnem laboratoriju za influenco inštituta za varovanje zdravja so potrdili nov, že enaindvajseti primer okužbe z novim virusom gripe A (H1N1). Kot...

Gospodarstvo / torek, 14. julij 2009 / 07:00

Z državnim jamstvom lažje do posojil

Država bo namenila 350 milijonov evrov za jamstva pri posojilih, ki jih bodo v bankah najeli zaposleni za določen čas, začasno brezposelni in mlade družine.

Kronika / torek, 14. julij 2009 / 07:00

Pogrešanega Jezerjana našli mrtvega

Včeraj popoldne so v potoku Jezernica našli truplo 58-letnega Jezerjana.

Prosti čas / torek, 14. julij 2009 / 07:00

Gorenjci osvojili Števerjan

Prvi vikend v juliju je bil v vasici Števerjan v goriških Brdih nad italijansko Gorico že 39. festival narodno zabavne glasbe, katerega organizira društvo Frančišek B. Sedej. Tokrat smo med zmagovalci...