V prisotnosti ravnateljev Nevenke Škrlj in Pavla Srečnika (na sredini) sta direktor SGP Tehnika Klemen Ferjančič (levo) in kranjski župan Damijan Perne podpisala koncesijski pogodbi za gradnjo in upravljanje obeh telovadnic. (Foto: Tina Dokl)

Novi telovadnici v Goričah in Besnici

S polaganjem temeljnih kamnov se je včeraj v Besnici in Goričah simbolično začela gradnja telovadnic ob osnovnih šolah.

Kranj – »Podružnična šola v Goričah nima svoje telovadnice, zato uporabljamo najete prostore v sosednji stavbi. Ti nikakor niso primerni za športno vzgojo, tam ni sanitarij, otroci pa morajo v šolo prek dvorišča, kar je zlasti pozimi zelo moteče,« je povedala ravnateljica Osnove šole Simona Jenka Nevenka Škrlj in pojasnila, da so se pred petimi leti v Goričah razveselili obnovljene šole, od takrat naprej pa zelo težko čakajo novo telovadnico.

Podobno je v Besnici, kjer v podružnični šoli sicer imajo manjši prostor za športno vzgojo, ki pa za to ni najbolj primeren. »Prostor, ki se bo z novo telovadnico sprostil, bomo uporabili za povečanje prostorov oddelkov šole oziroma vrtca, saj število otrok v Besnici kaže na to, da bodo sedanji kmalu premajhni. Nova telovadnica pa bo velika pridobitev tako za šolo kot za kraj,« je poudaril ravnatelj Osnovne šole Stražišče Pavel Srečnik.

Še preden so položili temeljni kamen, sta v avli kranjske občine koncesijsko pogodbo za gradnjo obeh telovadnic podpisala župan Mestne občine Kranj Damijan Perne in direktor družbe SGP Tehnik Klemen Ferjančič. »Naša želja in vodilo občine je, da bi vsem otrokom omogočili vsaj podobne razmere za šolanje. Ti dve telovadnici sta nov korak k temu,« je poudaril kranjski župan Damijan Perne, direktor Klemen Ferjančič pa je povedal, da se trenutno končuje gradnja telovadnice pri podružnični šoli v Žabnici, ki naj bi bila zgrajena do začetka novega šolskega leta, do šolskega leta 2011/2012 po bosta zgrajeni tudi telovadnici v Goričah in v Besnici.

Vrednost vsake od novih telovadnic je 840 tisoč evrov, ker pa telovadnici gradijo z javno zasebnim partnerstvom, bo to plačal SGP Tehnik, občina pa mu bo za uporabo plačevala najemnino. Kranjska občina je zasebnemu partnerju podelila stavbno pravico za 15 let, po preteku koncesije pa bodo vse telovadnice v občinski lasti. Telovadnici v Besnici in Goričah bosta veliki 18,60 x 17,60 metra. »Gre za praktično identična objekta, različna bosta le v nekaj podrobnostih. Do zime naj bi obe telovadnici imeli strehi, potem pa bomo skušali gradnjo čim prej končati,« je tudi povedal direktor Ferjančič.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Gorenjska / četrtek, 12. julij 2018 / 15:17

Naravne kopalne vode so ustrezne

Nedavno odvzeti vzorci naravnih kopalnih voda v Bohinjskem in Blejskem jezeru, jezeru Črnjava, na Šobcu in po dveh lokacijah v Poljanski in Selški Sori so bili ustrezni.

Objavljeno na isti dan


Železniki / četrtek, 15. januar 2015 / 13:17

Soriška planina ni na Hrvaškem

Pridi, popotnik, smučar, sankač, smučarski tekač, pohodnik, postoj, se naužij! In smo se naužili – na tekaški progi in na smučišču ...

Razvedrilo / četrtek, 15. januar 2015 / 13:09

Za petdeset let petdeset gostov

Marjan Hafnar, samostojni podjetnik iz Bitenj, ki je v začetku januarja dopolnil petdeset let, je praznično srečanje z Abrahamom slavil s petdesetimi gosti. Vsi sicer niso vztrajali do konca, so se pa...

Rekreacija / četrtek, 15. januar 2015 / 12:55

Premikanje po snegu

Snega v dolinah se najbolj razveselijo smučarski tekači.

Razvedrilo / četrtek, 15. januar 2015 / 12:49

Gasilcev ne bo

V zadnji oddaji oziroma na velikem finalu šova Slovenija ima talent decembra lani so POP TV-jevci s kar precej pompa najavili novo oddajo Gasilci: Enota 14. Vendar kot kaže, letos gasilskega realistič...

Kronika / četrtek, 15. januar 2015 / 12:45

Roparja je posnela kamera

V petek zvečer so oropali poslovalnico Pošte Slovenije na Tavčarjevi cesti na Jesenicah. Dva storilca – eden je imel orožje – je posnela kamera.