Prihaja Gossip

Džafestovski žur bo letos razveseljevala glasbena trilogija: maja so nastopili Florence & The Machine, trio Gossip prihaja v Slovenijo 25. junija, tretji band pa ostaja presenečenje za drugo polovico leta.

Gossip lahko opišemo kot kombinacijo soula in gospela, podprt s funky punk zvočno podlago. Zasloveli pa so s komadom Standing in the Way of Control, njihov prepoznavni znak pa je provokativna pevka Beth Ditto, atraktivna debeluška, ki vsakič ko odpre usta povzroči medijski vihar. V Ljubljani bodo prvič za slovensko publiko predstavili album z naslovom Music For Men.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Kronika / ponedeljek, 15. julij 2013 / 12:14

Nasilneža bodo ovadili

Bled - Blejski policisti so v sredo zvečer v okolici Bleda obravnavali 35-letnega moškega, ki je bil nasilen do svoje partnerke. Z njo je menda grdo ravnal in jo pretepal, zato so mu izrek...

Objavljeno na isti dan


Razvedrilo / četrtek, 24. september 2020 / 23:26

Medeni dan v Lescah

Vsako leto septembra v Lescah poteka čebelarski dan. In tudi letos te tradicije niso prekinili, so pa Festival medu in Dan medu v kulinariki izpeljali v prilagojeni obliki, v bolj butični izvedbi – ra...

Gospodarstvo / četrtek, 24. september 2020 / 23:21

Srečanje pridelovalcev koruze

Pridelovalci so si ogledali poskusni nasad koruze in prisluhnili predstavitvi letošnjih pogojev pridelovanja koruze in ekonomiki pridelovanja.

Železniki / četrtek, 24. september 2020 / 23:19

Lep obisk kljub omejitvam

Čeprav so bili okrnjeni, so 58. Čipkarski dnevi v Železnikih naleteli na lep odziv. Razstave klekljanih izdelkov so tokrat obogatile tudi punčke iz cunj.

Kranj / četrtek, 24. september 2020 / 23:17

Gluhi proslavili z razstavo

Medobčinsko društvo gluhih in naglušnih za Gorenjsko AURIS Kranj je v prostorih Mestne občine Kranj priredilo slovesnost in razstavo ob 65-letnici svojega delovanja.

Šenčur / četrtek, 24. september 2020 / 18:51

Podelili so občinska priznanja

S polletnim zamikom so v Šenčurju praznovali občinski praznik. Štirje občinski nagrajenci in pet zlatih maturantov.