Jožica Rejec (Foto: arhiv GG)

Domel prejel nagrado Taras

Domel je za sodelovanje z Institutom Jozef Stefan prejel nagrado Taras.

Železniki – »Veseli smo uspeha in rezultata. Če so ti rezultati prepoznavni tudi širše, pa kaže, da ravnamo prav in znamo prenašati znanje v industrijo,« ob prejemu nagrade Taras pravi Jožica Rejec, predsednica uprave Domela iz Železnikov. Tarasa so prejeli na nedavnem Industrijskem forumu 2010, kjer so bili predstavljeni dosežki in novosti iz industrije, nagrada pa je namenjena najuspešnejšemu sodelovanju znanstvenoraziskovalnega okolja in gospodarstva.

»Z Institutom Jozef Stefan sodelujemo že vrsto let, razvoj sistema za avtomatsko končno kontrolo elektromotorjev pa je le ena v vrsti uspešno zaključenih razvojnih nalog. Pretok znanja teče tudi na drugih področjih, ki so morda manj odmevni, so pa toliko bolj pomembni za poslovanje in ohranjanje konkurenčnosti Domela,« pravi predsednica uprave. V proizvodnji je spremljanje kakovosti izdelkov kompleksna naloga, ki vodi k cilju: nič napak. Vloga Domela kot razvojnega investitorja pa se kaže prav v dovršeni in stabilni kakovosti proizvodnje in proizvodov. Brez avtomatizacije kontrole v proizvodnji, kjer dnevno proizvedejo trideset tisoč elektromotorjev, bi bilo to težko izvedljivo.

V Domelu so zadovoljni tudi s poslovanjem v prvih petih mesecih leta. »Izvozna naročila na našem glavnem programu so se povečala za skoraj trideset odstotkov, glede na lansko proizvodnjo, temu primerni so tudi rezultati poslovanja,« pravi Jožica Rejec. Prihodki so se povečali za dobrih 12 odstotkov, glede na načrtovane, v prvih petih mesecih leta so v Domelu ustvarili za slab milijon evrov čistega dobička. Delno so ga razporedili v rezerve, saj poletni meseci z dopusti vplivajo tudi na rezultate poslovanja.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Gorenjska / petek, 23. julij 2021 / 06:00

Gorenjski glas, št. 58

Gorenjski glas, 23. julij 2021, št. 58

Objavljeno na isti dan


Kronika / sreda, 22. januar 2014 / 10:28

Vedno voljan pomagati

Brniški komandir Jure Lešnjak je že šestdesetkrat daroval kri in je s tem najverjetneje prvi med gorenjskimi policisti. Daruje neznancem, a vedno z dobrim občutkom. Pravi, da se policijsko delo in krv...

Šport / sreda, 22. januar 2014 / 10:26

Plavanje ni dolgočasno

To so tako mladi plavalci kot številni gledalci na tribunah kranjskega olimpijskega bazena ugotavljali minulo soboto, ko so pri Plavalnem klubu Triglav organizirali mednarodno tekmovanje Dr. Fig.

Kranj / sreda, 22. januar 2014 / 10:25

Mesto spet polno avtomobilov

Obiskovalci starega Kranja zadnje mesece lahko opazijo, da je v mestu vse več avtomobilov, mnoge ulice pa so postale parkirišča.

Slovenija / sreda, 22. januar 2014 / 10:24

Upokojenki na izmenjavi

Stanovalka jeseniškega doma upokojencev Mihaela in stanovalka doma iz Radencev Brigita sta tri dni preživeli na izmenjavi v sklopu projekta LinkedAge.

Kranjska Gora / sreda, 22. januar 2014 / 10:22

Pisatelj, pesnik in domačin

V pisateljevi rojstni Kranjski Gori so se z nizom kulturnih prireditev spomnili 130. obletnice rojstva »očeta« legendarnega Kekca Josipa Vandota.