Sadje brez navedbe o alergenih sestavinah

Kranj - Inšpekcija za kakovost živil je v okviru uradnega nadzora odvzela vzorec mešanega suhega sadja, ki ga izdeluje in distribuira podjetje Agona iz Šentjurja pri Celju. Rezultati analize so pokazali, da je v sadju več kot 10 miligramov žveplovega dioksida na kilogram. Ker to na izdelku ni navedeno, lahko ogroža zdravje ljudi z alergijo na žveplov dioksid. Podjetje Agona je zato sadje, pakirano po 20 dekagramov in z rokom uporabnosti do 18. septembra letos, umaknilo iz prometa. Potrošnikom, ki so sadje že kupili in so alergični na žveplov dioksid, svetujejo, da ga ne zaužijejo in da ga vrnejo prodajalcu.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Kranj / torek, 18. oktober 2016 / 12:31

Dobre prakse urbane prenove

V Kranju bo danes in jutri potekal posvet o dobrih praksah urbanih prenov stanovanjskih sosesk na primeru Dunaja in kranjske Planine.

Objavljeno na isti dan


Domžale / četrtek, 3. junij 2010 / 07:00

Člani Mladega foruma sprejeli pet resolucij

Domžale - V Kulturnem domu Franca Bernika v Domžalah je v soboto potekal 17. nacionalni kongres Mladega foruma SD. Mladi, ki jih je nagovoril tudi predsednik vlade Borut Pahor in...

GG Plus / četrtek, 3. junij 2010 / 07:00

Zaščitena belokranjska pogača

V ljubljanski gostilni Breza so aprila predstavili belokranjsko pogačo. Društvo kmečkih žena Metlika, ki je usposobilo in certificiralo dvajset proizvajalcev, je podelilo certifikate, javno pa so...

GG Plus / četrtek, 3. junij 2010 / 07:00

Dobili smo prvo Tuševo kuharsko zvezdo

Finale tekmovanja najboljših mladih, obetavnih slovenskih kuharjev srednješolcev je dobil svoj epilog sredi maja na terasi Planeta Tuš na Primorskem. Za naslov Tuševa kuharska zvezda se je pomeri...

GG Plus / četrtek, 3. junij 2010 / 07:00

Pekli vola in delili torto

Pred kratkim je najboljši sosed na Primskovem praznoval že osmi rojstni dan. Pred centrom so na parkirišču naredili pravo glasbeno–kulinarično veselico, seveda brez torte na tovrstnih prireditvah...

GG Plus / četrtek, 3. junij 2010 / 07:00

Čokolada in slive

Iz bogate zakladnice kuharskega mojstra Janeza Bratovža smo v njegovi knjigi Med zemljo in morjem našli simpatično kremno juho in nebeško kombinacijo čokolade s suhimi slivami.