Dobili smo prvo Tuševo kuharsko zvezdo
Finale tekmovanja najboljših mladih, obetavnih slovenskih kuharjev srednješolcev je dobil svoj epilog sredi maja na terasi Planeta Tuš na Primorskem. Za naslov Tuševa kuharska zvezda se je pomerilo šest finalistov: Manuel Majerič iz Izole, Marko Magajne iz Celja, Gregor Rode in Luka Erjavec iz Ljubljane, Simona Maček iz Radovljice in Ksenija Maučec iz Radencev.
Tokrat je znova strogo komisijo, ki ji je predsedoval Tomaž Vozelj, predsednik Društva kuharjev in slaščičarjev Slovenije, prepričal Marko Magajne. Njegov izvirni recept je poimenoval Telečji zvitek z zelenjavno skorjico, špargljevo rižoto, holandsko omako in šparglji. Drugo mesto je zasedla Ksenija Maučec, tretje mesto pa Manuel Majerič.
Zmagovalec je prejel uporabno nagrado: udeležil se bo enotedenskega kuharskega usposabljanja z najboljšimi svetovnimi kuharji na sedežu Rational v Landsberg am Lech v Nemčiji. Prav vsi finalisti pa se bodo udeležili na sedežu podjetja Podravka, na Koprivnici na Hrvaškem izobraževalno-zabavnega izleta.