Jack na kvadrat. Sašo Peče, ki je znan po svojih retoričnih sposobnostih, se dobro znajde tudi v družabni vlogi. (Foto: Aleš ROth)

Želite, da vas zapelje?

Jeklenega zapeljivca iščemo še nekaj dni, Zlati boben se bliža koncu, v glavno mesto prihaja mednarodni filmski festival, slovenske lepotice razstavile svoja telesa, Klemen skorajšnji barovec, Ljubljana je dobila ekološko tržnico, Kranj pa prenovljen lokal.

Tudi letošnjo jesen, od 10. do 24. novembra, bo Ljubljana dva tedna prestolnica svetovnega filmskega dogajanja. Ljubljanski mednarodni filmski festival LIFFe bo že sedemnajstič zapovrstjo platna v dvoranah Cankarjevega doma, Kinodvora, Kina Komuna in Kinokluba Vič osvetlil z izbranimi dosežki evropske in svetovne filmske produkcije zadnjega obdobja. Še nekaj dni pa iščejo jeklenega zapeljivca po ženskem okusu. Avto po izboru žensk je namreč akcija, pri kateri je ocenjevanje in izbor avtomobilov prepuščeno izključno nežnejšemu spolu. Med prijavljenimi avtomobili najprej izberejo deset finalistov znane Slovenke. Končna odločitev pa je prepuščena bralkam nekaterih revij. Jeklenega zapeljivca zaenkrat zelo dobro obvlada tudi Gorenjec Klemen Grašič, že nekaj časa med najboljšimi v realističnem šovu Dirka!. Klemena smo zjutraj srečali v enem kranjskih mini lokalov, kjer se med sedmo in deseto uro spoznava z veščinami barskih delavcev. Morda se že pripravlja na Bar III, če bi se na Popu slučajno odločili še za tretji del šova.

Bivša Casablanka, lokal v središču zgradbe sredi Kranja nasproti veleblagovnice Globus, je dobila ne samo novo podobo, temveč tudi novega šefa. Prostor so popolnoma preuredili in ga skupaj z avlo ter nekoč hodnikom spremenili v živahen lokalček, kjer natakarice postrežejo tudi z nasmehom. Umirjena živahnost barv in ideja novega lokala sta privlačni. Za novo pridobitev je sedaj zadolžen Samo Bešter, nekoč znan kot šef lokala kavarne Stara Pošta v Kranju.

Zadnja 'tekoča' prireditev je bila v ljubljanski Laguni, kjer je (v duhu besed ene boljših slovenskih družabnih kronist s televizije Anje Rebek – spet dobra reklama za nekoga) bilo praznovanje rojstnega dne Jacka Danielsa. Bolj zdravo naravnano je bilo odprtje ekološke tržnice v BTC-ju, kjer smo v različnih vlogah (predvsem prodajalcev) zasledili znana imena Miran Stanovnik, Vili Resnik, Saša Lendero, Sanja Grohar, Edvard Oven, na oni strani stojnice pa smo opazili tudi tržiškega zaljubljenca v telemark Davida Primožiča.

Ko že govorimo o estradnikih, ne moremo mimo dejstva, da so na Namini modni reviji spodnjega perila na ogled postavile svoja brhka telesca tudi tiste, ki so že okusile izbor za miss: Polona Baš, Katarina Jurkovič in sedanja miss Iris Mulej, ki je s svojim (izboljšanim?) oprsjem požela kar nekaj zavidajočih in občudujočih pogledov.

           

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Železniki / sreda, 28. maj 2008 / 07:00

Športni park šele konec leta

Gradnjo Športnega parka Dašnica bi morali končati do prvega maja, a dela še zdaleč niso pri koncu.

Objavljeno na isti dan


Gospodarstvo / nedelja, 10. september 2017 / 19:59

Finančne podpore za male kmetije

Male kmetije, ki bodo izpolnjevale razpisne pogoje, bodo upravičene do pet tisoč evrov finančne podpore.

GG Plus / nedelja, 10. september 2017 / 19:59

Japonska umetnost v Kranju

V Galeriji Mestne hiše in Stebriščni dvorani so v torek odprli razstavo likovnih del skupine japonskih umetnikov Ryu, ki jo vodi profesor Toshihiro Hamano.

GG Plus / nedelja, 10. september 2017 / 19:57

Pod gladino

Po televiziji gledam Umore na podeželju. Zdaj pa sem prebral še ta izvrstni roman, tudi ta se dogaja na angleškem podeželju. Umori v izmišljeni pokrajini Midsomer, Pod gladino pa v izmišljenem mest...

Jesenice / nedelja, 10. september 2017 / 19:55

Sanirali bodo tudi viadukta

Na odseku gorenjske avtoceste med priključkoma Hrušica in Lipce so ta teden stekla pripravljalna dela za obnovo skoraj pet kilometrov vozišča v smeri proti Ljubljani.

GG Plus / nedelja, 10. september 2017 / 17:32

Papež, ki govori z nasmehi in pogledi

Na poti je naslov knjige o papežu Frančišku in njegovih sedemnajstih potovanjih, ki jo je napisal italijanski novinar Andrea Tornielli.