Majo Triler bo glasba vedno spremljala.

Znova bo skušala začarati

V nedeljski polfinalni oddaji Slovenija ima talent bo nastopila tudi 14-letna Maja Triler iz Dolenje vasi.

Pevka in violinistka Maja Triler iz Dolenje vasi je pred dobrim mesecem dni v avdicijski oddaji šova Slovenija ima talent navdušila s skladbo Think of me iz muzikala Fantom iz opere. »Ti nimaš talenta, imaš čarovnijo, začarala si nas,« je njen nastop komentiral Branko Čakarmiš. Maja upa, da ji bo žirijo in gledalce znova uspelo 'začarati' tudi z nedeljskim polfinalnim nastopom: »Pesem, s katero se bom predstavila, je še skrivnost. Skušala se bom čim bolj potruditi, sicer pa vsak dan pridno vadim petje in violino. O tremi ne razmišljam, vsekakor pa mi bo izziv nastopiti pred celo Slovenijo.«

Majo petje spremlja že od majhnega. Pri štirih letih je začela obiskovati malo glasbeno šolo v Škofji Loki, kot prvošolka pa se je navdušila za igranje violine. Kot pravi, zelo rada nastopa tudi skupaj z očetom Janezom, ki sicer poje pri Slovenskem oktetu: »Včasih tudi kaj skomponirava. Nazadnje sva napisala skladbo z naslovom Vem, ki sem jo posnela v studiu v Škofji Loki. Vesela sem, da mi lahko pomaga z glasbenimi nasveti.«

Zaradi sodelovanja v šovu se ji je življenje precej spremenilo: »Ljudje me bolj poznajo, včasih me kdo ustavi in vpraša, če sem tista iz oddaje Slovenija ima talent ... Skratka, postala sem bolj prepoznavna in to se mi zdi fino.« Že na avdiciji je povedala, da bi v primeru zmage del glavne nagrade, vredne petdeset tisoč evrov, namenila v dobrodelne namene in za novo hišo, ki jo po katastrofalni poplavi v Železnikih gradijo v Dolenji vasi, kjer živijo zadnja tri leta. »Sicer pa o glavni nagradi nisem veliko razmišljala, ker se nisem prijavila zgolj zaradi tega. Zame je nagrada že to, da sem se uspešno predstavila in da me gledalci podpirajo.« Ne glede na razplet šova je odločena, da jo bo glasba vedno spremljala: »Brez tega si ne predstavljam življenja. Ker imam rada oder, sem se vpisala na umetniško gimnazijo, dramsko-gledališka smer, zraven pa se želim izpopolnjevati še v petju in igranju violine.«

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

GG Plus / ponedeljek, 14. december 2009 / 07:00

Mož pogumnih besed in dejanj

»V odnosu do koroških Slovencev in do sosednje države Slovenije ste pokazali zgledno držo. Našli ste tudi prave besede do sedanjih deželnih voditeljev. Tu se spomnimo med drugim Vašega skupnega p...

Objavljeno na isti dan


Bohinj / sreda, 13. december 2023 / 23:25

Arhitekturna nagrada za vrtec

Novi vrtec, ki so ga v Bohinju odprli sredi letošnjega leta, je navdušil tudi stroko, saj je projekt skupine arhitektov na nedavnih Piranskih dnevih arhitekture prejel častno priznanje pirenesi.

GG Plus / sreda, 13. december 2023 / 23:22

Nikoli ni nikomur rekel, naj pobere šila in kopita

Njegova delavnica je pravi atelje. Natančno zloženo orodje, vonj po usnju, čevlji, ki še čakajo na popravilo, pravkar izdelani škornji. »Tile so še čisto sveži,« ponosno pove Gregorij Pustovrh iz Gore...

Kronika / sreda, 13. december 2023 / 17:09

Policisti, ki so v poplavah reševali življenja

Pretekli teden so podelili medalje policije za požrtvovalnost ter plakete ministrstva za izjemno strokovno delo, izjemne zasluge in dosežke pri širjenju varnostne kulture v času uničujočih poplav v Sl...

Kultura / sreda, 13. december 2023 / 17:06

Božična kantata z APZ France Prešeren

Kranj – Prihodnji torek, 19. decembra, ob 19.30 bo v cerkvi sv. Siksta v Predosljah koncert APZ France Prešeren. Zbor bo premierno izvedel novonastalo božično kantato Iter Stellae Natalis – Potovan...

Nasveti / sreda, 13. december 2023 / 17:05

Jabolčna rulada z orehi

Pretekli teden smo zavili orehov nadev v krhko testo in ustvarili piškotne potičke. Tudi danes bomo uporabili orehe. Tokrat v družbi jabolk in biskvitnega testa. Vse skupaj pa bomo obogatili še s č...