Prvomajska smuka morda le na Krvavcu

Letošnja smučarska sezona se bo na večini gorenjskih smučišč zaključila na velikonočni ponedeljek.

Kranj – Na večini gorenjskih smučišč končujejo letošnjo smučarsko sezono. V Kranjski Gori so že prejšnjo nedeljo ustavili večino žičniških naprav, do nedelje, 4. aprila, obratuje le še štirisedežnica Podkoren. Tudi na smučišču Vogel bo predvidoma mogoče smučati še do vključno ponedeljka, 5. aprila, enako so nam povedali na Soriški planini.

Žičniške naprave so zaradi spomladanskih temperatur že pred dnevi ustavili na smučiščih Stari vrh, Viševnik na Pokljuki in Kobla.

Najdaljša pa bo letošnja smučarska sezona na smučišču Krvavec, kjer imajo še več kot meter snega, zato bodo naprave normalno obratovale še vse do konca velikonočnih praznikov. S ponedeljkom pričnejo tako imenovano »pomladansko smuko«, kar pomeni, da bodo vlečnice vozile do 13. ure, kabinska žičnica pa do 17. ure. Obratovanje bodo dnevno prilagajali razmeram na smučišču. Pa jim bo letos sezono uspelo podaljšati vse do prvomajskih praznikov? Kot so nam povedali, je skrajni datum obratovanja smučišča 2. maj, vendar pa bo vse odvisno od vremenskih razmer. Vsekakor si želijo, da bi obiskovalcem lahko ponudili tudi prvomajsko smuko. »V zadnjih letih smo kljub manjšemu obisku kar štiri sezone obratovali vse do konca prvomajskih praznikov, s čimer so bili najbolj zadovoljni imetniki sezonskih kart,« je povedal Luka Vrančič, direktor marketinga in prodaje pri RTC Krvavec.

In kako gorenjski žičničarji ocenjujejo letošnjo smučarsko sezono? Dokončnih podatkov še niso zbrali, vsekakor pa ocenjujejo, da je bila sezona slabša od lanske, zlasti zaradi poznejšega začetka in dokaj slabega vremena zlasti ob koncih tedna in med zimskimi šolskimi počitnicami.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

GG Plus / nedelja, 10. junij 2012 / 07:00

Jenkret je biv ...

Pravljica o motniškem polžu je najbolj znana, a zgolj ena izmed mnogih, ki jih je Motničanom v 19. stoletju ohranil Gašper Križnik, eden od najpomembnejših zapisovalcev slovenske slovstvene kulture. V...

Objavljeno na isti dan


Cerklje na Gorenjskem / ponedeljek, 26. oktober 2015 / 17:29

Pomagali z defibrilatorjem

Cerkljanski gasilci so doslej že štirinajstkrat pomagali ljudem z defibrilatorjem.

Nasveti / ponedeljek, 26. oktober 2015 / 17:27

Mogočna gora

Viš/Jof Fuart (2666 m) – Mogočna gora Zahodnih Julijcev, ki jo je imel Julius Kugy zelo rad. Po prečnih, zračnih policah do vrha. Gora, na vrhu katere je bila med prvo svetovno vojno avstrijska vojašk...

Razvedrilo / ponedeljek, 26. oktober 2015 / 16:49

Že pet let imajo čas

Prejšnji konec tedna je ob petem rojstnem dnevu narodno-zabavni ansambel Dor ma cajt pripravil veliki koncert v dvorani na Češnjici v Železnikih.

Gospodarstvo / ponedeljek, 26. oktober 2015 / 16:30

Japonske prepelice iz Voklega

David Vreček iz Voklega redi japonske prepelice, ki mu vsak dan znesejo okrog tisoč jajc. Ljudje jih kupujejo predvsem zaradi njihovih prehranskih lastnosti in zdravilnih učinkov.

Gospodarstvo / ponedeljek, 26. oktober 2015 / 16:28

Poziv vladi, naj prisluhne zmagovalcem krize

Na 10. Vrhu slovenskega gospodarstva so opredelili dvanajst prednostnih ukrepov za industrijski preporod v Sloveniji. Vlada in ostali ključni odločevalci naj predloge tistih, ki so se najbolje odzvali...