V Minimundusu tudi Blejski otok

Kranj - Danes svoja vrata spet odpira park Minimundus v bližini Celovca. Obiskovalce pričakuje lepo urejen, vrtnarji so poskrbeli za cvetočo okolico, novost je nova kavarna, veliko pozornost pa so namenili zlasti otrokom, ki jih pričakuje štiristo kvadratnih metrov veliko igrišče z baloni na vroč zrak, sloni, skritimi zakladi in drugimi zanimivostmi iz zgodbe V osemdesetih dneh okoli sveta. Letos se bodo 140 maketam največjih svetovnih znamenitosti pridružile nove makete, med katerimi so Blejski otok s cerkvico, svetilnik Porer pri Puli in evropska lokomotiva avstrijskih železnic.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Gospodarstvo / petek, 10. junij 2016 / 07:00

Predstavili davčne spremembe

Na ministrstvu za finance so predstavili malo davčno reformo, v okviru katere predlagajo tudi spremembo dohodninske lestvice in davčno ugodnejše nagrajevanje zaposlenih za poslovno uspešnost.

Objavljeno na isti dan


Prosti čas / sreda, 8. avgust 2007 / 07:00

Bela plesna energija

V petek je na Bledu lilo kot iz škafa, zato je delček "zabave v belem" odpadel. Vendar glede na to, da je bilo prvič, lahko vseeno rečemo, da je dogodek uspel.

Šport / sreda, 8. avgust 2007 / 07:00

Ko se proga postavi pokonci, se kar zasmejem

Simon Alič je pretekli teden na Grintovcu ubranil naslov državnega prvaka v gorskem teku navkreber.

Šport / sreda, 8. avgust 2007 / 07:00

Med dirko v Franciji ne mislim spati

Medvoščan Marko Kopač bo eden izmed sedmih Slovencev, ki bodo nastopili na kolesarskem ultramaratonu za rekreativce Paris-Brest-Paris.

Radovljica / sreda, 8. avgust 2007 / 07:00

Javni vodovod tudi v Slatni

V radovljiški občini so zgradili 2,5 kilometra vodovoda od Begunj do Slatne, v prihodnjih letih pa ga bodo speljali še do Srednje in Zadnje vasi ter Mlake.

Zanimivosti / sreda, 8. avgust 2007 / 07:00

Novi zvonovi v Čirčah

Slovesno jih je blagoslovil in z udarcem kladiva poslal v zvonik ljubljanski nadškof Alojz Uran.