Novi trgovski center je že ob odprtju obiskalo veliko Škofjeločanov. Ti so očitno lačni dobre tehnične ponudbe in konkurence živilskih trgovin. (Foto: Gorazd Kavčič)

Velika, 16-milijonska naložba

Ob odprtju Merkurja, Tuša in Gorenjske banke je bila na Grencu v Škofji Loki velika gneča kupcev.

Škofja Loka – Odprtje Merkurjevega najsodobnejšega trgovskega centra v Škofji Loki, v katerem sta tudi supermarket Tuš in poslovalnica Gorenjske banke, je že privabilo veliko število kupcev. »Odločitev o selitvi iz dveh, danes že muzejskih prodajaln v sodoben center je padla že pred desetletjem, ko smo kupili zemljišča na Grencu,« je povedal Bine Kordež, predsednik uprave Merkurja, in poudaril, da so tokrat do odprtja pridobili vsa potrebna dovoljenja.

Za Škofjeločane je novi center zagotovo velika pridobitev, saj so morali na trgovske centre čakati vrsto let, ne nazadnje pa bodo vse tri enote skupaj zaposlovale več kot sedemdeset sodelavcev, od tega je več kot pol delovnih mest novih. V nagovoru pa je župan Igor Draksler vsem navzočim želel, da bi imeli vedno polne denarnice in bi zato lahko tudi veliko nakupovali.

Merkur bo v novem centru ponujal kar trideset tisoč izdelkov za dom, vrt in delavnico, Tuš pa prek dvajset tisoč živilskih izdelkov na enem mestu. Investicija v nov supermarket je Engrotuš stala sedemsto tisoč evrov, Merkur pa okroglih petnajst milijonov evrov. Velika novost centra je tudi poslovalnica Gorenjske banke, ki bo od ponedeljka do petka odprta ves dan, brez prekinitev, ob sobotah do 12.30. »Računamo, da bo nova poslovna enota zaradi množičnega obiska dobro obiskana,« je ob odprtju povedal Jurij Krvina, vodja škofjeloške poslovne enote.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Kultura / četrtek, 19. april 2012 / 07:00

Revija mladih godalnih orkestrov

V petek in soboto bo radovljiška glasbena šola gostila 10. revijo godalnih orkestrov slovenskih glasbenih šol, v sedemindvajsetih orkestrih bo igralo več kot sedemsto mladih godalcev.

Objavljeno na isti dan


GG Plus / petek, 25. september 2015 / 18:34

Odprli vrata Borštnikove hiše

Rojstna hiša Ignacija Borštnika v Cerkljah, ki jo družina dediča Tomaža Novaka v zadnjih letih postopoma obnavlja, je v sredo, na 96. obletnico igralčeve smrti, gostila prvi javni dogodek. Vrata bodo...

Bled / petek, 25. september 2015 / 17:26

Na Bledu šport, hrana in ročna dela

Konec tedna bo Bled v znamenju številnih dogodkov, saj bodo gostili Festival ročnih del in Okuse Bleda z gosti Italia Fest in FerFud ter pripravili Družinski športni dan na Straži.

Gospodarstvo / petek, 25. september 2015 / 16:01

Kandidata Ana in Nikolaj

Edina gorenjska kandidata za jutrišnji izbor mladega gospodarja in mlade kmetice leta sta Ana in Nikolaj Brence s Pustotnikove kmetije v Gorenji vasi.

Tržič / petek, 25. september 2015 / 16:42

En godec nam gode, en pevec pa poje

Tržič – Kulturni dom v Križah pri Tržiču bo danes ponovno prizorišče Medobmočnega srečanja pevcev ljudskih pesmi in godcev ljudskih viž, ki ga skupaj z gorenjsko koordinacijo organizira območna izp...

Mengeš / petek, 25. september 2015 / 15:53

Konec tedna tradicionalni sejem v Mengšu

Mengeš – Ta konec tedna bo v Mengšu tradicionalni, že triindvajseti sejem, ki ga pripravlja Kulturno društvo Mihaelov sejem. »Ob kulturnem domu in v športnem parku se bo jutri in v nedeljo zvrstilo...