Tokrat je bila največja gneča okoli pedočev, prijalo je tudi pomakanje kruha v omako. (Foto: Tina Dokl)

Dinamično kuhanje

V Skaručni že nekaj časa deluje klub Gurmanov, ki združuje ljubitelje hrane, pijače, vse lačne kulinarike in znanja o hrani.

Klub Gurmanov je društvo za ohranjanje slovenske kulinarične dediščine.

Hobotnica, ribji karpačo, pedoči na tisoč in en način, sulec s krompirjem in zelenjavo, krompirjeva solata. Spet drugič karamelizirane banane, ajdovi žganci, domači kruh, testenine z jurčki, štajerska kisla juha in ne boste verjeli – celo domače klobase in pečenice.

V Skaručni že nekaj časa deluje klub Gurmanov, ki združuje ljubitelje hrane, pijače, vse lačne kulinarike in znanja o hrani, ki se dobivajo enkrat na teden, se družijo, pripravljajo jedi in degustirajo kulinarične dobrote v dobri družbi in družbi kakovostnih slovenskih vin. Oče ideje kluba je Marko Žagar, kuhar, nekdo, ki ga je kuhanje vedno veselilo, vendar pravi, da ga ne moreš zapreti med štiri stene. Rad ima dinamično delo, kar je s klubom združil še z zabavo, druženjem, pa še ljudje se marsičesa naučijo.

 

Klub ima svoje prostore za druženje in kuharsko ustvarjanje v Skaručni, edini problem, s katerim se zaenkrat srečuje – vsaj mi smo se ob našem obisku, je možnost parkiranja, medtem ko navdušencev, ki si želijo sproščenega kuharskega druženja, ne manjka.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Kronika / nedelja, 21. julij 2019 / 21:29

Vinjen voznik prehitro vozil

Godešič – Škofjeloški policisti so v torek zvečer na cesti med Jeprco in Kranjem ustavljali voznika, ki je na Godešiču prekoračil omejitev hitrosti in na kraju izvajanja meritev ni ustavil. Pri ome...

Objavljeno na isti dan


Prosti čas / četrtek, 18. marec 2010 / 07:00

Mi plešemo

Slovenci so se že navadili, da enkrat letno v Ljubljani pripravijo dan aerobike, Plesna zveza Slovenije je podelila priznanja, pred časom so nam predstavili vrhunski izdelek, ki je vseboval zlato, sed...

Mularija / četrtek, 18. marec 2010 / 07:00

Učenke s pisateljsko žilico

Med zmagovalci literarnega natečaja Gradim svet iz besed so bile tudi tri gorenjske učenke: Tina Malenšek iz Preske, Petra Piber z Bleda in Ana Krajšek z Jesenic.

Prosti čas / četrtek, 18. marec 2010 / 07:00

Čemaž, naravno zdravilo

Čemaž, ki ga poznamo tudi pod imenom divji česen, gozdni česen, kačji lek, štrkavec ter medvedji česen, ima številne zdravilne učinke, lahko pa ga uporabite tudi za spomladansko očiščevalno sredstvo,...

Prosti čas / četrtek, 18. marec 2010 / 07:00

Smučarska avantura z radiem

Radio Si - Radio Slovenia International, ki kot 4. nacionalni radijski program deluje v okviru RTV Slovenija, je organiziral smučanje izpod Mont Blanca, ki je potekalo od 22. do 27. februarja v franco...

GG Plus / četrtek, 18. marec 2010 / 07:00

Za vsak okus ena

V Komendi smo tokrat spraševali, kako dobro poznate kranjsko klobaso, kako pogosto in s čim najraje jo jeste in ali se Slovenci z njo primerno ponašamo.