Preiskali sumljive posle

Kranjski kriminalisti so napisali dve kazenski ovadbi s področja gospodarskega kriminala.

Kranj – Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije na Policijski upravi Kranj so v zadnjih dneh preiskali dva primera gospodarskega kriminala. V enem primeru gre za sumljive finančne posle gospodarske družbe z območja Kranja (po naših podatkih gre za podjetje Autobona iz Trboj). Kriminalisti so ugotovili, da je direktor gospodarske družbe potencialnim vlagateljem lažno prikazoval stanje o domnevno donosnem vlaganju na trgih tujih valut in jih tako spravil v zmoto, da so mu zaupali različne zneske denarja, ob zapadlosti pogodbenih rokov pa vlagateljem vloženih sredstev ni vrnil, prav tako v večini primerov niso bili izplačani obljubljeni donosi. Na ta način sta po do sedaj zbranih in preverjenih podatkih gospodarska družba in njena odgovorna oseba od maja 2005 naprej storili najmanj osem kaznivih dejanj goljufije in poslovne goljufije ter protipravno pridobili najmanj 162 tisoč evrov. »Preiskava še ni končana, saj domnevamo, da je oškodovancev še več, zato naj se tudi ti obrnejo na policijo,« je povedal Andrej Zakrajšek, tiskovni predstavnik Policijske uprave Kranj.

V sodelovanju z Davčnim uradom Kranj so se kriminalisti že pred časom poglobili tudi v poslovanje domžalskega podjetja, ki je pred tremi leti iz tujine uvozilo rabljena vozila višjega cenovnega razreda in jih prvič registriralo v Sloveniji. Natančen pregled poslovnih listin je kriminaliste navedel na utemeljen sum, da sta gospodarska družba in njena odgovorna oseba od maja 2007 do septembra 2007 storili najmanj sedem kaznivih dejanj zatajitve finančnih obveznosti. Trgovec z avtomobili, ki naj bi precej poslov opravil tudi v Kranju, na bi se namreč izognil plačilu davka na dodano vrednost (DDV) in davka na motorna vozila (DMV), saj pristojnemu davčnemu organu sploh ni oddal obračunov DDV in DMV niti ni plačal drugih davčnih obveznosti. Na ta način naj bi si podjetje pridobilo dobrih 84 tisoč evrov protipravne premoženjske koristi.

Zoper obe družbi in njuni odgovorni osebi so podali kazenski ovadbi na pristojno državno tožilstvo.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Jesenice / sreda, 23. april 2008 / 07:00

Raste nova, sodobna šola

Visoka šola za zdravstveno nego Jesenice se bo do jeseni preselila v nove prostore na Plavžu.

Objavljeno na isti dan


Kronika / četrtek, 13. junij 2013 / 16:31

Banko preslepil za štiri milijone

Odgovorna oseba propadle tiskarske družbe, domnevno Boštjan Nagode, naj bi za več milijonov evrov preslepil eno od bank na Gorenjskem (menda Gorenjsko banko).

Gorenjska / četrtek, 13. junij 2013 / 16:31

Pripravljeni na pašno sezono

Na Krvavcu so v soboto organizirali že 9. akcijo pobiranja kamenja, ki je potekala pod okriljem RTC Krvavec in pašnih skupnosti Jezerca in Kriška planina. Približno sto udeležencev je pobralo okoli tr...

Nasveti / četrtek, 13. junij 2013 / 16:22

Detelja z vonjem po medu (3)

Zadnje tedne smo se zagnano vrgli v deteljo – najprej v črno, nato v »tarumeno« oz. ranjak, končno pa se lotimo še detelje, ki v posušeni obliki prav prijetno diši po medu. Zaradi omenjene lastnosti s...

Rekreacija / četrtek, 13. junij 2013 / 16:16

Ni šlo samo za tekmovanje

Prvi Triatlon Karavanke je uspel! Vreme, ki je letošnjo pomlad največji sovražnik organizatorjev prireditev na prostem, se je vzdržalo padavin.

Škofja Loka / četrtek, 13. junij 2013 / 16:09

Visok jubilej šolstva v Retečah

V Retečah so pretekli četrtek pripravili sklepno prireditev ob 120-letnici šolstva v tem kraju, ki so jo povezali s 50-letnico OŠ Cvetka Golarja, katere del je tudi šola v Retečah.