Požar je povsem uničil penzion v Laškem Rovtu, na žalost pa je bil usoden za njegovega lastnika Ivana Zalokarja. (Foto: Tina Dokl)

Požar zaradi električne odeje

V petkovem požaru v penzionu v Laškem Rovtu je umrl 69-letni lastnik Ivan Zalokar. Požar je izbruhnil zaradi pregretja električne odeje v dnevni sobi.

Laški Rovt – Vaščane Laškega Rovta v Bohinju je v petek pretresla smrt 69-letnega Ivana Zalokarja, lastnika večje stanovanjske hiše s prenočišči, ki jo je približno petnajst minut pred tretjo uro zjutraj zajel uničujoč požar. Po pripovedovanju prič je pokojnik skušal z gasilnim aparatom sam ukrotiti ogenj, ki je po ugotovitvah kriminalistične komisije zaradi pregretja električne odeje izbruhnil v dnevni sobi v pritličju, nato pa se je skozi okno razširil na leseni opaž ostrešja. Gasilci, ki so pogumno vstopili v še vedno goreč objekt, so njegovo truplo našli blizu vhoda. Pokojnikova 65-letna žena Anica in sin sta ognju ubežala, pri tem pa se je žena huje ranila in so jo odpeljali na zdravljenje v bolnišnico. Posledice požara bi lahko bile še hujše, saj je družinski penzion ravno zadnji večer predčasno zapustila skupina madžarskih otrok, gmotne škode pa je po nestrokovni oceni vsaj za dvesto tisoč evrov.

Požar je izbruhnil približno petnajst minut pred tretjo uro zjutraj, okoli petdeset gasilcev iz sedmih prostovoljnih društev v občini Bohinj pa ga je pogasilo šele po dobrih petih urah. Kot je pojasnil vodja intervencije Metod Smukavec, sicer poveljnik PGD Savica-Polje, so imeli gasilci zaradi kupov snega težko delo, da so se prebili do hidranta, ki pa za učinkovito gašenje ni zadoščal, zato so morali vodo črpati tudi iz bližnje Save Bohinjke, do katere so se prebili s pomočjo snežnega teptalca, ki je bil parkiran v bližini. Pri gašenju so si pomagali tudi z avtolestvijo, ki so jo pripeljali poklicni gasilci z Jesenic.

Ogenj, ki se je do tedaj že precej razplamenel, je opazil sosed Franc Repinc, ki je o nevarnosti takoj obvestil sosede in poklical na pomoč gasilce. »Najprej sem mislil, da sin ob tako čudni uri servisira smuči, ko pa sem pogledal čez okno, sem pri Zalokarjevih ugledal ogenj,« je pojasnil.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Šenčur / ponedeljek, 22. julij 2019 / 21:18

Šenčur bo dobil trgovski center

Ob regionalni cesti Kranj–Brnik v Šenčurju raste Hoferjev trgovski center. Občina Šenčur pa namerava na tem delu ceste zgraditi krožno križišče s povezavo v poslovno cono.

Objavljeno na isti dan


Mularija / sreda, 17. februar 2010 / 07:00

Imeli so se ´fejst´

Minuli konec tedna je v Bohinju potekal prvi zimski otroški festival BO BRRR FejST.

Gospodarstvo / sreda, 17. februar 2010 / 07:00

Del Alpine zastavljen za kredit

Žiri, Ljubljana - Kot se je pred dnevi izvedelo, je delniška družba Alpina zastavila desetinski lastniški delež v korist avstrijske banke Bawag. Kot je pojasnil predsednik uprave...

Kronika / sreda, 17. februar 2010 / 07:00

Požar zaradi električne odeje

V petkovem požaru v penzionu v Laškem Rovtu je umrl 69-letni lastnik Ivan Zalokar. Požar je izbruhnil zaradi pregretja električne odeje v dnevni sobi.

Zanimivosti / sreda, 17. februar 2010 / 07:00

Danes začetek posta

Kranj - Danes, na pepelnično sredo, se je začel za katoličane 40-dnevni postni čas, ki se bo končal na veliki četrtek, 1. aprila, saj so iz posta izvzete nedelje. Na današnj...

GG Plus / sreda, 17. februar 2010 / 07:00

Pozdravi od blizu in daleč

Blejski klub Združenja bolnikov s cerebrovaskularno boleznijo Slovenije danes, v sredo, 17. februarja, ob 16. uri v Restavraciji Center Lesce organizira predavanje Antonije Jelenc Pozdravi od bli...