Kaj bi Avstrijci brez kave?
Če Angleži obožujejo čaj, potem so Avstrijci nori na kavo.
Michaela obožuje kapučino, pripravila pa nam je še podaljšano klasično kavo s toplim mlekom in ekspresso.
»Avstrijci poznamo ogromno različnih kav. Okoli trideset najmanj,« je začela s pripovedjo o kavah in kavarnah, ki so prava avstrijska tradicija. Sledilo je naštevanje. Na primer Mokka (močna, črna kava), priljubljeni in znani Melange (kava z vročim mleko in veliko spenjenega mleka), rjava kava (Brauner, črna kava z mlekom), kava s smetano (Einspänner, ki jo postrežejo v kozarcu z ročajem, gre pa za črno kavo s smetano in sladkorjem v prahu), kratek ali dolgi ekspresso (črna kava iz avtomata, ki jo poznajo praktično povsod), Fiaker (v kozarcu postrežena turška kava z rumom ali konjakom), ledena kava je podobna slovenski različici ledene kave, črna kava je običajna črna kava brez mleka, pri avstrijskem Kapucinu pa dobiš črno kavo s kapljico smetane. Blondl je podaljšana turška kava s kavno smetano, medom in kančkom mareličnega likerja, okrašena s smetano in drobtinicami. Kava Verkehrt pa je v čajni skodelici postrežena kratka turška kava, prelita s spenjenim vročim mlekom in je pravzaprav bližje kapučinu, ki smo ga navajeni piti v slovenskih kavarnah.