Andrej Avsenek

Znova o inšpekcijskem nadzoru

Opozicija spet opozarja na nepravilnosti pri delovanju občinske uprave in napoveduje izredno sejo občinskega sveta.

Kot navaja župan Stušek, je bilo glede na ugotovitve inšpektorice vsem uslužbencem radovljiške občinske uprave skupaj nezakonito izplačanih manj kot petsto evrov, Avsenek pa je prepričan, da je samo vodja enega od oddelkov v letu 2007 prejel 2200 evrov preveč.

Radovljica – Nezakonitost, koruptivnost in skrivanje informacij v zvezi z delom občinske uprave so tisto, kar opozicijski svetniki očitajo radovljiškemu županu Janku Sebastijanu Stušku. Konec lanskega leta je namreč inšpektorica za sistem javnih uslužbencev po dveh letih ponovila inšpekcijski nadzor v radovljiški občinski upravi in ugotovila, da še niso bile odpravljene vse pomanjkljivosti, ki jih je ugotovila v enem od prejšnjih nadzorov. »Nepravilnosti se ponavljajo, kot da se ni nič zgodilo,« je na novinarski konferenci konec prejšnjega tedna, ki so se je udeležili tudi nekateri drugi radovljiški svetniki z vrst opozicije, dejal Andrej Avsenek, svetnik z liste e-Kolo. Kot je še povedal, je zato opozicija že zahtevala, da se do ugotovitev inšpekcije opredeli nadzorni odbor občine. »Želimo tudi, da se o omenjenih nepravilnostih razpravlja na seji občinskega sveta, o tem, ali zadevo posredujemo računskemu sodišču in protikorupcijski komisiji, pa se bomo še odločili,« je še dejal Avsenek. Prepričan je namreč, da je župan s tem, ko je dovolil nezakonita napredovanja nekaterim uslužbencem občinske uprave, oškodoval družbeno premoženje.

»Inšpekcijske preglede razumem kot redne upravne postopke, pri katerih je bistveno, da se odkrite nepravilnosti odpravijo. Tudi če so obiski inšpektorjev pogosti in na podlagi anonimnih prijav. Javna interpretacija teh postopkov z »velikimi odkritji nezakonitosti, koruptivnostjo in skrivanjem informacij« pa glede na realno težo očitanih pomanjkljivosti nedvomno pomeni politično manipulacijo in najavlja predvolilne igre,« na očitke odgovarja Janko S. Stušek, ki same vsebine zapisnika o opravljenem ponovnem inšpekcijskem nadzoru ni želel komentirati, saj je občina na del zapisnika vložila ugovor. »Ko bomo prejeli odločitev o vloženem ugovoru, bomo zapisnik o ponovnem pregledu objavili v celotnem besedilu, vključujoč ugotovljene nepravilnosti in predlagane ukrepe inšpektorice, ki jih bomo v naloženem roku tudi upoštevali, če za to ne bo pravnih zadržkov,« še pojasnjuje župan Stušek.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Zanimivosti / sobota, 29. maj 2010 / 07:00

V Šenčurju častijo krompir

V okviru 3. Praznika krompirja bodo danes v Šenčurju med drugim pripravili posvet o krompirju, slavnostno povorko in tekmovanje županov v praženju krompirja.

Objavljeno na isti dan


Kranjska Gora / petek, 27. marec 2015 / 07:00

Delajo dobro za kraj

Skupina krajanov se je pod imenom Dovje-Mojstrana: zelena prihodnost zbrala v pobudi, ki skuša po zgledu dobrih praks ustvariti nekaj novega za kraj.

Kamnik / petek, 27. marec 2015 / 07:00

Mladi o svoji domovini

V prostorih Občine Kamnik je do konca marca na ogled razstava 42 likovnih in literarnih del – pogledov in razmišljanj mladih o pomenu samostojnosti in neodvisnosti Slovenije.

Razvedrilo / petek, 27. marec 2015 / 07:00

Povezane v plesu in prijateljstvu

Prvega aprila bo leto dni, kar je v Kranju začela delovati skupina Cowboy ritem, ki se je zaljubila v t. i. country line dance plese, ki postajajo vse bolj popularni tudi v Sloveniji.

Gospodarstvo / petek, 27. marec 2015 / 11:07

Predavanji o novostih pri dopolnilnih dejavnostih

Križe, Koroška Bela – Kmetijsko gozdarski zavod (KGZ) Kranj in Društvo podeželskih žena Svit iz Tržiča vabita danes, v petek, ob 19. uri v sejno sobo Kmetijske zadruge Križe na predavanje o novosti...

GG Plus / petek, 27. marec 2015 / 17:18

V diplomaciji se tudi z molkom govori

V začetku devetdesetih let je imel LDS-ovski politik Franco Juri že pripravljene kovčke za svoj odhod v Argentino, kjer naj bi na naši ambasadi v Buenos Airesu nastopil mesto veleposlanika. Imel je...