Nezdrava prehrana spodbuja nastanek depresije

V dolgoletni raziskavi so avstralski znanstveniki ugotovili, da nezdrava prehrana spodbuja nastanek depresije pri ženskah. Tiste, ki nezdravo jedo, imajo kar 50 odstotkov več možnosti, da zbolijo za hudo obliko depresije. Tiste, ki pa že bolehajo za depresijo, bi morale več pozornosti nameniti zdravemu načinu prehranjevanja in iz prehrane izključiti vso nezdravo hrano, maščobe, belo moko, sladkor in podobno. »Jedilnik naj bo sestavljen iz zelenjave, sadja, mlečnih proizvodov z majhni odstotkom maščob, polnovrednih žitaric, nemastnega mesa. Zdrav način prehranjevanja pomaga proti depresiji,« je povedala vodja raziskave dr. Felice Jacka.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Šport / sreda, 11. september 2019 / 10:04

Loški rokometaši sezono začeli z zmago

Škofja Loka – Rokometaši so začeli novo sezono v Ligi NLB. Škofjeločani, ekipa Urbanscape Loka, je doma gostila Gorenje Velenje in zmagala s 27:25 (14:13).

Objavljeno na isti dan


Kultura / nedelja, 26. oktober 2014 / 21:56

Prijeten potep z glasbo

Glasbeni potep z novo radovljiško skupino Link.Art vas bo še pred majem popeljal po pariški Seini na ono stran mavrice med irsko zelenje in preko Avsenikovega Robleka nazaj do Radovljice.

Kronika / nedelja, 26. oktober 2014 / 17:11

Požar spremljale eksplozije

Sredi dneva so v poslovni coni v Šenčurju pogoreli poslovni prostori podjetja M Caravaning.

Humor / nedelja, 26. oktober 2014 / 07:00

Dob po meri zapornikov

V osrednjem slovenskem zaporu na Dobu bodo zgradili golfsko igrišče, privez za jahte, casino, ustanovili bodo radijsko postajo, v projektu simbioza bodo poučevali kitaro in petje …

Razvedrilo / nedelja, 26. oktober 2014 / 07:00

Na večerjo v gostilno

Našli smo se štirje jedci in rezervirali mizo v Gostilni pri šefu. Po pravici povedano, pričakovali nismo 'bog ve kaj', ker so bile izkušnje iz preteklih tovrstnih okušanj bolj slabe. Zato smo bili to...