Kuharjev namig: gosja jetra
Njihova priprava je delikatna. Gosja jetra se stopijo, če jih damo na vroče. Dobimo kašo. Pripravljajo se tako, da jih narežemo na poljubne kose, damo na tri stopinje in za videz na njih naredimo mrežo. Potem jih na vročem maslu – res mora biti vroče, na hitro popečemo in odstavimo. Zraven si naredimo neke vrste sladko juho (goveja juha, šeri, sol, poper) in jo zavremo (vsaj 60 stopinj) in potem vanjo za kakšne tri minute položimo gosja jetra in jih poširamo. Tako so jetra popečena in kuhana, vendar ohranijo okus, mehkobo in obliko.



Zgornja Gorenjska
Kranjska Gora
Jesenice
Žirovnica
Radovljica
Bled
Gorje
Bohinj
Osrednja Gorenjska
Tržič
Naklo
Kranj
Preddvor
Jezersko
Šenčur
Cerklje na Gorenjskem
Južna Gorenjska
Železniki
Žiri
Gorenja vas-Poljane
Škofja Loka
Medvode
Vodice
Vzhodna Gorenjska
Komenda
Kamnik
Mengeš
Trzin
Domžale
Moravče
Lukovica
Karavanke
