Mateja Skok Kolar z družino je nasmejana prevzela avto. Pridružil se jim je celo jeti, česar se je verjetno najbolj razveselil najmlajši udeleženec predaje. (Foto: arhiv Radia Center)

Petek, trinajsti

Popotovanje slovenske miss se je začelo, Jeti je nagrajeval v Kranju, kranjska Dežela nakupov in Matiček sta praznovala rojstni dan, Hervis pa VIP odprtje zimske sezone.

Miss Slovenije Tina Petelin je z drugimi 120 tekmovalkami v Londonu bivala v Grosvenor House Hotelu, kjer se je udeležila tudi večerje z dobrodelno dražbo, na katero so vabili najvplivnejše Angleže. Na dražbi so licitirali predmete, ki so jih s seboj prinesle tekmovalke. Tina je prispevala sliko najstarejše trte in originalno idrijsko čipko v obliki Slovenije. Oba predmeta sta ročno delo in imata posvetilo. Zbrani denar bodo namenili revnim otrokom v Afriki. V Londonu je Tina hotelsko sobo delila z miss Slovaške, za zdaj pa je njena favoritka miss Havajev. Tekmovalke so si krajšale čas tudi s predstavitvijo na talent-šovu, kjer se je naša miss predstavila s salso. Večina je občudovala njen kostum in čevlje. 10. novembra se je potem njena pot nadaljevala v Abudabi, kjer so missice ostale tri dni, sedaj pa so že v Johannesburgu.

Radio Center pa je ob svoji desetletnici s Škodo Yeti razveselil Matejo Skok Kolar iz Kranja. Razpisali so fotografski natečaj Mami, hočem se slikat z Yetijem in največ klikov ter glasov je prejela ravno njena fotografija. Mateja ni skrivala čustev, ko ji je voditelj dopoldanskega programa Radia Center Štefko Bratkovič predal ključe čisto nove Škode Yeti.

Kranjska Dežela nakupov pa je praznovala drugi rojstni dan. Hote ali nehote je ta sovpadal z VIP odprtjem zimske sezone v Hervisu, ki pa je tudi v Qlandii. V petek smo tako obiskali VIP-ovce, sobota pa je bila ves dan rojstnodevno razpoložena. V jutranjih urah so na svoj račun prišli otroci, popoldne pa sta med drugim prisotne razveselili s svojim nastopom in petjem Manca Špik in Alenka Godec.

VIP odprtje zimske sezone pa je v Hervis Qlandio Kranj na petek, trinajstega, zvečer privabilo ogromno ljudi, imetnikov njihove kartice. Prijetno druženje, posebne ugodnosti in žrebanje privlačnih nagrad je bilo mamljivo. Sreča pa se je spet nasmehnila domačinu. Tokrat moškemu. Glavno nagrado, dvodnevno smučanje za dve osebi v Salbaach Hinterglemmu v začetku decembra, je prejel Iztok Čehovin, ki se je oglasil s soprogo Mojco, ki nam je zaupala, da se soprogu najprej sploh ni dalo na odprtje, vendar se je po krajšem pregovarjanju potem le odločil.

Šef kranjske gostilnice Pr' Matičku Matjaž Erzar pa se je rodil ravno na 13. novembra. Sveži 46-letnik je bil kot vsak večer v svoji kuharski opravi, ljudje so martinovali, on pa je sem pa tja nazdravil s kakšnim prišlekom, ki se je spomnil in mu prišel voščit osebno ter ga s tem prijetno presenetil.

             

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Gorenjska / torek, 18. april 2017 / 06:00

Gorenjski glas, št. 31

Gorenjski glas, 18. april 2017, št. 31

Objavljeno na isti dan


Šport / sreda, 30. maj 2007 / 07:00

V vojski je bil padalec

Janez Bohorič danes največ časa posveti igranju golfa, še vedno pa ga privlačijo tudi adrenalinski športi. Mika ga celo, da bi se enkrat peljal s formulo 1.

Šport / sreda, 30. maj 2007 / 07:00

Mož s prepoznavnimi brki

Drago Frelih, nekdanji član jugoslovanske kolesarske reprezentance, je kariero kot član Save končal leta 1983. Danes se udeležuje tekmovanj v gorskem teku.

Šport / sreda, 30. maj 2007 / 07:00

Rekorderja iz iste družine

Brat in sestra Kosovelj iz Nove Gorice, Mitja in Mateja, sta postavila nova mejnika teka na Osolnik.

Šport / sreda, 30. maj 2007 / 07:00

Boštjan Nachbar - vodilni član ekipe New Jersy Nets

Boštjan Nachbar, ki ga prijatelji kličejo Boki, preživlja že četrto sezono v ligi NBA, najboljši košarkaški ligi na svetu. Letos je zaigral v ekipi New Jersey Nets, kjer dosega povprečno 9,2 točke na...

Slovenija / sreda, 30. maj 2007 / 07:00

Začenja se javna razprava

Vlada je predstavila tri pokrajinske zakone, ki jih predlaga v parlamentarni postopek: zakon o pokrajinah, zakon o financiranju pokrajin in zakon o volitvah v pokrajinah.