Koristi lanenega olja
Založba Orbis je izdala tri knjige sedemkratne Nobelove nominiranke dr. Johanne Budwig: Rak – problem in rešitev, Laneno olje – resnična pomoč pri artritisu, srčnem infarktu, raku ter Oljno – proteinska kuharica. Doktorica znanosti na področju kemije in fizike, publicistka in predavateljica dr. Budwigova je pretežni del svojega življenja (umrla je leta 2003 v 94. letu starosti) posvetila raziskovanju vpliva maščob na zdravljenje tumorjev. Na podlagi raziskav je prišla do spoznanj, kako visoko nenasičene bistvene maščobne kisline (kot jih najdemo na primer v olju iz lanenih semen) v kombinaciji z visoko kakovostnimi proteini (v katerih se lahko te maščobe raztapljajo) preprečujejo in odpravljajo toksičnost in nabiranje strupenih snovi v človeškem organizmu.
Temeljna rdeča nit vseh treh knjig je preventivno učinkovanje lanenega olja. V knjigi Oljno – proteinska kuharica je opisanih več kot petsto obrokov, ki vsebujejo laneno olje. In še nekaj nasvetov: laneno olje moramo takoj po odpiranju shraniti na temno in hladno mesto. Zelo je občutljivo na svetlobo, nikoli ga ne segrevamo in z njim prelivamo le mrzle in mlačne jedi. Dve žlici olja na dan ali tri do štiri žlice zmletih semen zmešana s skuto so odlična preventiva, beremo v knjigi.