Članice med četverico v pokalu

Na povratni tekmi četrtfinala pokalnega tekmovanja za ženske so se kranjske košarkarice veselile druge zmage v tej seriji in se uvrstile med najboljše štiri v pokalnem tekmovanju.

2. krog pokala - 2. tekma ŽKD Ilirija : ŽKK Triglav 57:64 (8:21, 19:14, 13:15, 17:14)
Strelke za ŽKK Triglav: Gortnar 16 (6/8), Ljubenovič 12 (1x3, 1/2), Černivec 8 (4/5), Đurič 8 (1x3, 3/4), Zdolšek 6 (1x3, 1/1), Kropivšek 5 (1x3), Žibert 3 (1x3), Adamovič 2, Ovsenik 2, Markovič L. 2.

Tekmo so bolje začele domačinke, ki so po nervoznem začetku povedle s 4:0. Kmalu je sledil odgovor Triglavank, ki so prednost domačink hitro izničile in prvo vodstvo dosegle v tretji minuti, ko je na semaforju pisalo 7:6. V nadaljevanju prve četrtine so Ljubljančanke dosegle le dve točki, medtem ko so gostje naredile delni izid 14:0. V drugi četrtini se je zaostanek igralk ŽKD Ilirije gibal okoli 10 točk. Kljub seriji treh zaporednih trojk jim zaostanka do konca prvega polčasa ni uspelo zmanjšati. V drugi polčas so Kranjčanke krenile z osmimi točkami prednosti. V tretji četrtini so gostje prednost povišale še za dve točki in pred zadnjimi minutami je bil znan udeleženec turnirja najboljše četverice, saj bi morale Ljubljančanke zmagati za 19 točk prednosti. Tako je trener Siniša Drobnjak lahko dal priložnost vsem svojim varovankam, ki pa so zaupanje več kot dobro izkoristile, saj so se prav vse igralke vpisale med strelke.

 

S to zmago so se Kranjčanke uvrstile med štiri najboljše v pokalnem tekmovanju sezone 2009/10. Poleg Triglavank so na zaključnem turnirju še igralke HIT-a Kranjska Gora. Povratno tekmo četrtfinala pa morajo odigrati še Konjice : AJM in Odeja : Merkur Celje.

Kranjčanke so z dvema zmagama proti ŽKD Iliriji dosegle zgodovinski uspeh, saj so se prvič uvrstile na zaključni turnir ženskega pokala.

Siniša Drobnjak je po drugi pokalni tekmi dejal: »Najprej bi rad čestital svojim varovankam, ki so danes prikazale res borbeno igro. Danes so opravičile moje zahteve, saj so se po slabem začetku zbrale in pokazale, da so kljub mladosti odlična homogena ekipa. S to uvrstitvijo med štiri najboljše v pokalnem tekmovanju smo dosegli letošnji cilj. Še enkrat bi čestital vsem igralkam, prav tako pa gredo čestitke za borbeno igro tudi igralkam ŽKD Ilirije.«

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Preddvor / sobota, 30. maj 2020 / 08:23

Občina Preddvor praznuje

V ponedeljek, 1. junija, je praznik občine Preddvor. Letos bo minil brez večjih prireditev, osrednja bo predstavitev knjige o Franu Lakmayerju prihodnji petek.

Objavljeno na isti dan


Nasveti / nedelja, 27. november 2016 / 14:30

Adventni venec

December. Pogledujem v zvezek, v katerega je moja mama s kaligrafsko pisavo vpisovala recepte za vsak dan in vse praznike. Oživijo spomini, ki dobijo barvo, zvok in glasove ter zadišijo. Poljubčki...

Zanimivosti / nedelja, 27. november 2016 / 14:23

Čistoča javnih stranišč

19. novembra smo obeležili svetovni dan stranišč. Po podatkih Statističnega urada je pri nas še leta 1971 dostop do notranjega stranišča v stanovanju imelo le 54 odstotkov ljudi, danes pa...

Kranj / nedelja, 27. november 2016 / 13:11

Izbira najboljše(ga)

Direktorji oziroma ravnatelji javnih zavodov so menda sila pomembni vodilni možje (in ženske). Tudi v kranjski občini je tako. Marsikdo se še spomni afere, ko so pred leti izbirali novega...

Razvedrilo / nedelja, 27. november 2016 / 13:00

Vaiana in zadnji preživeli

Plesno obarvana oceanska zabava je navdušila, veliki finale prvega slovenskega Survivorja bo naslednji teden, preddvorski folklorniki pa vabijo na letni koncert že danes.

Gorenjska / nedelja, 27. november 2016 / 12:52

Straniščna metlica Domžalam

Društvo za kronično vnetno črevesno bolezen je ob svetovnem dnevu stranišč že osmo leto zapored razglasilo zmagovalce akcije Naj javno stranišče. Gorenjska javna stranišča se niso izkazala najbolje.