Kriminal

Vlamljali podnevi

Kamnik - V petek popoldne so neznani storilci vlomili v stanovanjsko hišo v okolici Kamnika, iz katere so odnesli za okoli dva tisoč evrov nakita. Dva dni kasneje so v dopoldanskih urah vlomili še v stanovanjsko hišo, iz nje pa so tatovi odnesli štiri tisoč evrov.

Našel kar precej denarja

Volčji Potok - V noči na soboto je nekdo vlomil v poslovno gostinski objekt v Volčjem Potoku. Zanimal ga je samo denar, ki ga je odnesel za nekaj tisoč evrov.

Prijet med krajo

Trzin - Domžalski policisti so na dan spomina na mrtve odvzeli prostost 40-letnemu Ljubljančanu in ga osumili velike tatvine. Osumljeni naj bi nekaj pred 19. uro preplezal žičnato ograjo in stopil na dvorišče podjetja v Trzinu, od koder je skušal odtujiti kolute z električnimi vodniki. Odvrgel jih je preko ograje, med ponovnim plezanjem preko ograje pa so ga prijeli policisti, ki so ga odvedli k preiskovalnemu sodniku.

Z ukradeno kartico na bankomat

Medvode - Zaradi domnevne tatvine se je te dni pred preiskovalnim sodnikom zagovarjal 26-letni Radovljičan. Policisti ga namreč sumijo, da je v gostinskem lokalu v okolici Medvod izkoristil nepozornost zaposlenih in iz njihove garderobe ukradel denarnico. Po dejanju naj bi ga s kraja odpeljal 25-letni Ljubljančan, ki ga je v osebnem vozilu Renault Clio čakal pred gostiščem. Policisti so ugotovili, da je osumljeni z ukradeno plačilno kartico kasneje dvignil nekaj sto evrov gotovine.

Pobrali nakit

Trzin - Pred dnevi so neznani storilci vlomili v stanovanjsko hišo v Trzinu. Lastnik je prijavil krajo nakita in ocenil, da ima škode za približno štiri tisoč evrov.

Vlomili v stanovanjski hiši

Jesenice, Naklo - V petek popoldne je neznani tat na Jesenicah skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo in odnesel zlatnino. Istega dne zvečer je nekdo v hišo vlomil tudi v Naklem, s seboj pa je odnesel več tehničnih predmetov, denar in zlatnino.

Ponarejeni dolarji

Kranj - V eni od bančnih poslovalnic v Kranju so pri prevzemu gotovine odkrili bankovec za sto ameriških dolarjev, serijske številke DC22050680B, za katerega so posumili, da je ponarejen. Policisti so bankovec poslali v strokovni pregled.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Gorenjska / petek, 29. maj 2020 / 12:46

Kdo, kdaj in kam z boni

Vlada je za turistične bone, ki jih bomo predvidoma čez en mesec dobili v uporabo državljani, namenila 345 milijonov evrov, dodatnih 172 milijonov pa naj bi se po ocenah gospodarskega ministrstva v sl...

Objavljeno na isti dan


Kronika / četrtek, 27. september 2012 / 07:00

Anketa: Že zdavnaj bi morali rušiti

Dobra štiri leta po uvedbi vinjet bo Dars vendarle odstranil odvečne betonske otoke na cestninskih postajah. Kako na zapozneli Darsov ukrep gledajo vozniki, smo povprašali mimoidoče Kranjčane.

Zanimivosti / četrtek, 27. september 2012 / 07:00

Glasove Muce Copatarice ne počivajo

Med poletjem so spletle kar 227 parov copatk za novorojenčke.

Zanimivosti / četrtek, 27. september 2012 / 07:00

Sto let imajo elektriko

Soričan Lovro Pintar, poštar in gostilničar, je pred stoletjem prisluhnil nasvetom Janeza Evangelista Kreka in vaščane nagovoril, da so zgradili lastno elektrarno.

Zanimivosti / četrtek, 27. september 2012 / 07:00

Indijski večer z Ano Erjavšek

Članicam skupine Pogovor za dušo se je predstavila Ana Erjavšek, ki se je pred štirimi leti podala na študij plesa v Indijo.

Gorenjska / četrtek, 27. september 2012 / 07:00

Ne bodo izkoristili predkupne pravice

Železniki - Občinske svetnike v Železnikih je presenetila nameravana prodaja Toplarne. Svoj delež namreč želijo prodati tri ključna podjetja: Alples, Niko in Domel. Občina kot ena o...