Kriminal

Ljubitelj nakita

Trstenik - Neznani storilec je prejšnji ponedeljek popoldne skozi vhodna vrata vlomil v stanovanjsko hišo na Trsteniku, jo obrnil na glavo in si prilastil nakit, vreden okoli štiri tisoč evrov.

Prijet pri vlomu

Jesenice - V torek okoli 1.30 so jeseniški policisti takoj po dejanju prijeli osumljenca, ki je z razbitjem stekla na vhodnih vratih vlomil v trgovino z živili. Ukradel je hrano, cigarete in alkoholno pijačo v vrednosti petdeset evrov. Policisti so ukradene predmete zasegli in jih vrnili oškodovancu, osumljenega 52-letnega Jeseničana pa bodo kazensko ovadili zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja vloma.

Izginilo pnevmatsko kladivo

Kranj - Neznani storilec je z gradbišča v okolici Naklega ukradel pnevmatsko kladivo za bager, vredno okoli tri tisoč evrov.

Iz garaže odpeljali poršeja

Begunje na Gorenjskem, Kranj - Neznani storilci so v noči na torek vlomili v stanovanjsko hišo podjetnika v Begunjah na Gorenjskem. Odnesli so večjo vsoto denarja, v garaži pa je zazijala praznina na mestu, kjer je ponavadi črni Porsche 911 turbo letnik 2008, na katerem sta bili nameščeni registrski tablici z oznako KR 36-80V. Iz parkirne garaže na Gogalovi pa je dve noči kasneje izginil precej cenejši avto – Renault Clio 1.5 letnik 2003 srebrne barve. Na vozilu so bile nameščene registrske tablice z oznako KR S1-313.

Prijeli bencinskega tatu

Kranj - Kranjski policisti so stopili na prste 21-letnemu Kranjčanu, ki naj bi letos opeharil kar nekaj gorenjskih črpalkarjev. Sumijo ga namreč, da je vsaj 27-krat natočil gorivo na bencinskih servisih na širšem območju Kranja in se odpeljal, ne da bi gorivo plačal. Zaradi utemeljenega suma storitve kaznivih dejanj tatvine bodo zoper njega podali kazensko ovadbo na pristojno tožilstvo. Bencinske servise je oškodoval v skupnem znesku 730 evrov.

Ur za skoraj vsak dan

Kranj - Zelo podjetni so bili neznani tatovi, ki so v noči na torek vlomili v prodajalno ur v Kranju in odnesli kar 250 različnih. Lastnika so nepridipravi oškodovali za okoli dvajset tisoč evrov.

V skladišče po orodje

Domžale - Neznani storilci so vlomili v skladišče prodajalne v Domžalah, iz katerega so odnesli več orodja in drugega materiala. Podjetje so oškodovali za več tisoč evrov.

Ceneje ne gre

Kamnik - Nekdo v Kamniku si je zaželel hrastov parket in je zato vlomil v eno od tamkajšnjih stanovanjskih hiš v gradnji, v kateri si je postregel z več kvadratnimi metri takega parketa. Lastnika je nepridiprav oškodoval za okoli 5500 evrov.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Kronika / četrtek, 24. julij 2008 / 07:00

Obnovili so požgano stanovanje

Kranj - Konec maja je na Planini v Kranju zagorelo v najemniškem stanovanju, kjer je prebivala petčlanska družina. Občinsko stanovanje, ki je bilo v požaru dodobra uničeno, so se...

Objavljeno na isti dan


Medvode / sobota, 9. junij 2007 / 07:00

Jezerškov najmlajši z medaljo

Martin Jezeršek je s prestižnega evropskega tekmovanja v klasični francoski strežbi prinesel bronasto medaljo.

Medvode / sobota, 9. junij 2007 / 07:00

Nasledniki tradicije Skalašev

Deset let delovanja Gorniškega kluba Jakoba Aljaža, enajsta slavnostna akademija pred Aljaževo rojstno hišo v Zavrhu in deveta podelitev častnega znaka pohodnikom po Aljaževi poti ...

Škofja Loka / sobota, 9. junij 2007 / 07:00

Angela Knific praznovala sto let

Stoti rojstni dan je Medvoščanka praznovala v Centru slepih, slabovidnih in starejših v Škofji Loki, ki je njen dom že dvanajsto leto. Za rojstni dan si je zaželela enoposteljno sobo in skromno prazno...

Medvode / sobota, 9. junij 2007 / 07:00

Mini tržnica za izmenjavo sadik

Flancanje: mini vrtičkarska tržnica, ki so jo pripravili četrto leto zapored. Glavni namen dogodka je izmenjava sadik med obiskovalci.

Medvode / sobota, 9. junij 2007 / 07:00

Orfej in Euridika v Olomoucu

Otroški in mladinski pevski zbor medvoške šole Orfej in Euridika sta minulo sredo odpotovala v češki Olomouc na svetovno tekmovanje pevskih zborov. Prav danes jih čaka tekmovalni del, zatorej - stisni...