Mitja Kosovelj je že po ravninskem delu kot prvi zavil v vzpon proti Vodiški planini. Sledil mu je le Peter Letnar.

Vodiška planina bratu in sestri

Lipnica – V Lipnici pri Kropi je bil v nedeljo start šeste tekme za Pokal Slovenije v gorskih tekih: teka na Vodiško planino. AD Olimpik ga je organiziral tretjič, prvič pa je štel za slovenski pokal. Na 4,8 km dolgo progo s 665 m višinske razlike se je podalo nekaj več kot sto tekačev. V moški konkurenci je bil po pričakovanjih s časom 28 minut in 17 sekund najboljši Novogoričan Mitja Kosovelj, pri ženskah pa njegova sestra Mateja, ki je na 1120 metrov visoko planino pritekla v 33 minutah in 44 sekundah. Za Mitjem je bil kot drugi v cilju Simon Alič, tretji pa Peter Letnar. Pri ženskah je drugo mesto osvojila Kaja Obidič, tretje pa Valerija Mrak.

»Današnji tek je dobra priprava za tek na Šmarno goro, za finale svetovnega pokala, na katerem bo tudi številna mednarodna udeležba. Progo na Vodiško planino sem poznal samo po profilu, nisem pa si je prej ogledal. Kot v vsako tekmo sem šel tudi tokrat na zmago,« je povedal Mitja Kosovelj, najboljši slovenski gorski tekač. Aliča, lanskega zmagovalca tega teka, ki pa je potekal na nekaj krajši progi, je prehitel za 41 sekund. »Proga je razgibana, kar hitra. Konkurenca je letos seveda precej močnejša. Moj cilj je čim bolje odteči, nisem pa trenutno v ne vem kako dobri formi,« je Simon Alič pojasnjeval pred startom. V cilju je bil z doseženim seveda zadovoljen. Gorske tekače zadnja pokalna tekma čaka 3. oktobra na Šmarno goro.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Gospodarstvo / sobota, 5. december 2015 / 16:13

Novosti na spletnih straneh Ajpesa

Na spletnih straneh agencije za javnopravne evidence in storitve je na podlagi spremenjene zakonodaje dodanih nekaj novosti.

Objavljeno na isti dan


Prosti čas / petek, 17. november 2006 / 06:00

Brat vse vidi, Brat vse ve: Lepo je bit´ župan

Volilna vojna zdaj je mimo, mirno čakamo na zimo. Županske stolčke bojo grel,...

Prosti čas / petek, 17. november 2006 / 06:00

Topla in svetla zima

Zeleno srce Avstrije v zimski obleki, Charter Night tržiških Lionsev, nova kolekcija pričesk Epic in ledena polžja hišica.

Prosti čas / petek, 17. november 2006 / 06:00

Nominator

Najprej smo martinovali, se veselili ob mladem vincu, ki naj vino bo, potem smo jih pa izvolili. Vmes pa ustrelili kakega kozla, nekaj za šalo, nekaj pa tistih pravih, za kazen in po zdr...

Kranj / petek, 17. november 2006 / 06:00

Mali formati velikih mojstrov

V Mestni hiši in v Mali galeriji v Kranju je na ogled mednarodna razstava fotografij Miniature 2006.

Prosti čas / petek, 17. november 2006 / 06:00

Anketa: Piramida ali preverjeno

Že slab mesec ob torkih zvečer oddaji Preverjeno na POP TV konkurira oddaja Piramida z Eriko Žnidaršič na nacionalni televiziji. Naše sogovornike smo v Kranju povprašali, katero si raje ogledajo.