Gasilci naleteli na prazne hidrante

Na ostrešju enega od objektov kranjske Aquasave je požar povzročil za približno 15 tisočakov škode.

Kranj – V sredo nekaj pred trinajsto uro so bili kranjski poklicni gasilci obveščeni, da je na ostrešju enega od skladišč tekstilnega podjetja Aquasava izbruhnil požar. Pred tem so vzdrževalna dela na objektu opravljali delavci litijskega podjetja Lan, ki so, potem ko so opazili ognjene zublje, takoj obvestili vratarja, slednji pa gasilce. Na prizorišče požara je nekaj minut po alarmu prispelo dvanajst gasilcev Gasilsko reševalne službe Kranj, ki se jim je pridružilo še 48 prostovoljnih s Primskovega, Stražišča, Golnika, Mavčič in Bitenj.

Kot je pojasnil vodja intervencije Tomaž Vilfan, so imeli gasilci pri gašenju nemalo težav, saj so zaman skušali odpreti vodo v tovarniških hidrantih, zato so si morali pomagati s črpalko in vodo črpati iz reke Save. Poleg tega so jih ovirale visoke temperature in gost dim, ki se je valil iz ostrešja, zato so gasilci s pomočjo gasilske lestve gasili s plinskimi maskami na obrazih. Kot kaže je zagorela lesena strešna konstrukcija, ogenj pa se je prebil skozi salonitno kritino. Delavci podjetja so z gorilnikom na valovite salonitne plošče varili bitumenske skodle. Med varjenjem se je vžgal lesen nosilec ene od plošč, požar pa se je razširil na ostali del ostrešja. Gasilci so se z ognjem borili več kot dve uri, z intervencijo pa so zaključili šele pozno popoldne.

V skladišču so bila shranjena poliamidna vlakna ljubljanskega Julona, ki je tako kot Aquasava del italijanske skupine Bonazzi. V požaru k sreči ni bil nihče poškodovan, v požaru je pogorelo približno 45 kvadratnih metrov ostrešja, po prvih ocenah pa je nastalo za približno 15 tisoč evrov škode. Policisti bodo zoper izvajalca vzdrževalnih del podali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti.

Sicer pa so kranjske poklicne gasilce dobro uro po izbruhu požara v Aquasavi poklicali še iz obrata Exoterm, kjer je zagorelo v transformatorski postaji. Do njihovega prihoda so delavci Elektro Gorenjske izklopili elektriko in ogenj je ugasnil, gasilci pa so kraj požarno zavarovali in prostor prezračili.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Radovljica / ponedeljek, 16. april 2012 / 07:00

Z rekonstrukcijo ceste še ne bodo začeli

Lancovo - Za to pomlad načrtovan začetek rekonstrukcije regionalne ceste na Lancovo je zaradi stečaja izbranega izvajalskega podjetja prestavljen. Kot pojasnjujejo na občini Rado...

Objavljeno na isti dan


Tržič / sobota, 22. avgust 2009 / 07:00

Plin tudi do Kovorja

Kovor - Podjetje Petrol – plin uresničuje načrt za povezavo plinovodnega omrežja v tržiški industrijski coni Loka z naseljem Kovor. Z Občino Tržič se je dogovorilo za hkratno izv...

Cerklje na Gorenjskem / sobota, 22. avgust 2009 / 07:00

Preplastitev ceste Grad-Ravne

Cerklje - Zaradi preplastitve vozišča bo lokalna cesta Grad–Ravne predvidoma od 19. do 31. avgusta polovično, nekaj časa pa tudi popolnoma zaprta v dolžini 2000 metrov, so sporoč...

Kronika / sobota, 22. avgust 2009 / 07:00

Gasilci naleteli na prazne hidrante

Na ostrešju enega od objektov kranjske Aquasave je požar povzročil za približno 15 tisočakov škode.

Humor / sobota, 22. avgust 2009 / 07:00

Novi paketi za vsak okus

Največji slovenski ponudnik digitalne televizije menda pripravlja nova programska paketa SivOL in Telekon. Zadoščeno bo vsem, tudi najzahtevnejšim okusom.

Gospodarstvo / sobota, 22. avgust 2009 / 07:00

Blejski čebelarji praznujejo

Čebelarska družina Bled bo v nedeljo praznovala 90-letnico delovanja. Ob tej priložnosti bodo razvili prapor čebelarskega društva Bled - Gorje.