Tone Rajsar v "drugačnem" letnem gledališču

Peskokop z odlično akustiko

V Letnem gledališču Šmartno v Tuhinju danes začenjajo sezono. Na svoj oder vabijo gledališke in glasbene skupine iz vse Gorenjske.

Šmartno v Tuhinju – Letno gledališče Kulturnega društva Ivana Cankarja iz Šmartnega v Tuhinjski dolini je v peskokopu nad vasjo Gradišče, do koder se obiskovalci lahko pripeljejo, še več pa se jih do prizorišča povzpne peš iz Šmartnega in Kostanja. V sedmih letih so ga domačini razvili v prepoznavno prizorišče kulturnih dogodkov, ki z naravno kuliso kamnoloma sredi gozda sprejme do dvesto obiskovalcev.

»Peskokop nam že vrsto let v najem brezplačno odstopa lastnik Jože Hočevar, v tem idiličnem okolju, ki ima odlično akustiko, pa smo v zadnjih dveh letih s prostovoljnim delom uredili oder, velikosti osem krat osem metrov, kapnico z vodo, sanitarije, tribuno za gledalce in druženje, ki ga pripravimo po vsakem dogodku. Tudi danes bodo obiskovalci lahko uživali ob kresu, postregli pa jim bomo tudi z golažem. Številni redni obiskovalci so dokaz, da so ta srečanja uspešna, predvsem pa nekaj posebnega,« je pred današnjim prvim dogodkom v sezoni povedal vodja letnega gledališča Tone Rajsar. Sezono, ki sicer traja od sredine junija do sredine oktobra, bodo nocoj odprli Adi Smolar in ansambel Špica, s kratkimi uprizoritvami pa se bodo predstavili tudi mladi igralci domače dramske skupine, ki nastopajo pod vodstvom režiserja Franca Modrijana. 3. julija bo v letnem gledališču tudi domača premiera Gospoda na kmetiji, da pa bi gledališče tudi v tej sezoni čim bolj zaživelo, domačini na svoj oder vabijo gledališke in glasbene skupine iz vse Gorenjske.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Gospodarstvo / torek, 23. februar 2016 / 17:23

Oznaka, ki zagotavlja kakovost

Na Gozdarskem inštitutu Slovenije so lani vzpostavili sistem zagotavljanja kakovosti lesnih pelet S4Q, ki je primeren predvsem za manjše proizvajalce pelet. Oznaka S4Q potrošnikom zagotavlja, da so la...

Objavljeno na isti dan


Mularija / torek, 17. marec 2009 / 07:00

Malčki spoznavali glasbila

V Glasbeni šoli Kranj v sklopu praznovanja stote obletnice pripravljajo predstave, s katerimi otrokom iz kranjskih vrtcev in osnovnih šol predstavljajo inštrumente.

Kronika / torek, 17. marec 2009 / 07:00

Motoristi znova na cestah

Lepo in suho vreme je na ceste že privabilo prve motoriste, ki sodijo med najbolj ranljive udeležence v cestnem prometu.

Cerklje na Gorenjskem / torek, 17. marec 2009 / 07:00

Nov hangar na letališču

Na brniškem letališču bodo do konca leta zgradili nov hangar za opremo za oskrbo letal.

Kranj / torek, 17. marec 2009 / 07:00

Odločno proti gradnji blokov

Skupina krajanov Primskovega je uspela s pritožbo na Vrhovnem sodišču. Kaj in ali sploh se bo gradilo ob Domu krajanov?

Slovenija / torek, 17. marec 2009 / 07:00

Nasilju se je treba upreti

Vlada je sprejela resolucijo o nacionalnem programu preprečevanja nasilja v družini 2009-2014 in jo predlagala v sprejem državnem zboru.