Dogodki pred evropskimi volitvami

Kranj, Tržič, Radovljica - Tudi ta teden so se kandidati za poslance v evropski parlament na različnih prireditvah predstavljali volivkam in volivcem. V ponedeljek je poslanka državnega zbora Darja Lavtižar Bebler skupaj s kranjskimi socialnimi demokrati na poslanski večer povabila kandidata SD za evropska poslanca Tanjo Fajon in Zorana Thalerja. Pridružila sta se tudi Damjan Bergant z zunanjega ministrstva, vodja skupine za predsedovanje Svetu Evrope, in profesor s FDV Iztok Prezelj. Tema večera je bilo slovensko predsedovanje v odboru ministrov Sveta Evrope in pomen te evropske institucije pri uveljavljanju visokih standardov na področju človekovih pravic. Slovenija je članica Sveta Evrope od leta 1993.

Na začetku tedna je med kranjskimi gimnazijci gostovala Romana Jordan Cizelj, dosedanja evropska poslanka in kandidatka SDS tudi za naslednji mandat. Skupaj s sokandidatom Anžetom Logarjem je obiskala tudi Tržič. V sredo pa je na Gorenjskem gostovala mobilna kavarna SDS. Svojo pot je začela na Bledu in Bohinju, obiskala pa tudi Cerklje, Jesenice, Žiri in Žirovnico. V Radovljici pa se je ustavila poulična akcija Mladega foruma SD Super družba, ki želi mlade motivirati za sodelovanje na evropskih volitvah.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Naklo / petek, 17. junij 2016 / 13:46

Vse življenje nosijo pečat vojne

S srečanjem na Okroglem je Društvo civilnih invalidov vojn Gorenjske proslavilo 45 let svojega delovanja. Vrsto let so se borili za uveljavitev svojih pravic, sedaj jih želijo ohraniti.

Objavljeno na isti dan


Prosti čas / sreda, 27. december 2006 / 06:00

Za novo leto avto

Jekleni konjiček po izboru žensk, atomična Špela ima nov avto, estradniki se pojavljajo na koledarjih, Oton Župančič bi bil ponosen, Omar Naber je postal platinast, milijonta potnica pa je letela v Mo...

Prosti čas / sreda, 27. december 2006 / 06:00

Novincev ne bo manjkalo

Spomladi se obeta veliko novih, zanimivih štirikolesnih novosti v vseh razredih. Novomeški Revoz prvič med "pravimi" proizvajalci.

Prosti čas / sreda, 27. december 2006 / 06:00

Vrednost elegance

Test: Audi A3 1.9 TDI Ambiente

Prosti čas / sreda, 27. december 2006 / 06:00

Prostočasnik: Voščilnice v prazničnem albumu

Pred časom je začela izhajati revija za ustvarjalno preživljanje prostega časa Prostočasnik. Izdaja Zima 2006 prinaša veliko idej, ki popestrijo letni čas in praznične dneve – podrobno s...

Prosti čas / sreda, 27. december 2006 / 06:00

Pehta ozdravila Božička

Božiček gozdnim živalim obljubi darila, če se bodo poboljšale. Vse se na moč trudijo, a na koncu presenečeno ugotovijo, da je dobri mož zbolel. Kaj storiti?