Razigrano slovo od srednje šole

Kranj – Koroško cesto pred kranjsko gimnazijo so v petek točno opoldne znova zavzeli maturantje osmih gorenjskih srednjih šol. Četvorko za Guinnessov svetovni rekord je po besedah Marjana Pevca, predsednika kluba Studio Ritem, ki je letos prevzel vodenje prireditve v Kranju, zaplesalo 1232 dijakov zaključnih letnikov.

»Štiri leta so minila hitreje, kot ste si mislili. Danes boste zaplesali v 'zaresno' prihodnost. Ohranite to današnjo mladostno energijo, pa bo vse lažje,« je pred začetkom maturantske četvorke maturante nagovoril župan Damijan Perne. Ravnatelj kranjske gimnazije Franci Rozman pa jim je povedal zgodbo o človeku, ki je tepel svojo psičko, da bi jo naredil srečno. Nekomu, ki mu to ni šlo v glavo, je pojasnil, da bo videl, ko jo bo spustil. »Torej če smo vam kdaj preveč težili, je bilo to samo zato, da bi bili srečni,« se je pošalil. Slovenski maturantje so sicer pod okriljem Plesne zveze Slovenije hkrati stopili v korak in zaplesali tradicionalno maturantsko četvorko že osmo leto zapored. Poleg Kranja je v projektu sodelovalo še 22 slovenskih mest, znova pa so se jim pridružili tudi vrstniki zunaj slovenskih meja. Četvorko so plesali še v 29 mestih na Slovaškem, Češkem, Madžarskem, Hrvaškem, v Srbiji in Makedoniji. Skupaj naj bi se po podatkih Plesne zveze Slovenije na mestnih ulicah in mostovih zbralo 6845 četvork, s čimer naj bi znova segli po rekordu. Dokončna potrditev Guinnessovega rekorda naj bi bila znana v treh mesecih, ko bodo natančno pregledali in prešteli rezultate po vseh mestih.

Sočasno je maturantsko parado pripravila tudi plesna šola Urška, v okviru katere so četvorko plesali tudi v Škofji Loki. Maturantska parada je prav tako v petek točno opoldne povezala 26.772 plesalcev v Sloveniji, Srbiji, na Hrvaškem, v Makedoniji, Bosni in Hercegovini, Črni gori, Bolgariji in Romuniji.

                                               

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Gospodarstvo / ponedeljek, 17. junij 2013 / 14:47

Nova dokapitalizacija NLB

Na skupščini delničarjev NLB so izglasovali dokapitalizacijo v znesku do petsto milijonov evrov.

Objavljeno na isti dan


Gorenjska / nedelja, 1. oktober 2006 / 06:00

Prihodnost s preteklostjo

Fiat bo še pred prihodnjo jesenjo postavil na ceste novega malčka, Lancia praznuje stoto obletnico.

Gorenjska / nedelja, 1. oktober 2006 / 06:00

Moda združevanja in poenotenja

Volkswagen CrossGolf na posrečen način združuje lastnosti enoprostorca in terenca.

Gorenjska / nedelja, 1. oktober 2006 / 06:00

Skavt gre na potep

Škoda Octavia Scout za tiste, ki od avtomobila pričakujejo malce več.

Gorenjska / nedelja, 1. oktober 2006 / 06:00

Grobost ni več odlika

Nissan je na avtomobilskem salonu v Parizu razkril svoj novi najmanjši terenski model Qashqai.

Gorenjska / nedelja, 1. oktober 2006 / 06:00

Pripravimo se na zimo

Od nekdaj je veljalo, da najbolj okusne zimske shranke pripravljajo gospodinje z Juga. Marsikaj smo se slovenske gospodinje v letih skupne države naučile in prevzele od njih. Letos je bila dobra letin...