Teden mladih

Največji slovenski mladinski festival znova na kranjskih ulicah.

Kranj – Na kranjskih ulicah bo znova zarohnel največji slovenski mladinski festival Teden mladih. Od 8. do 16. maja bo mesto prevetril s širokim naborom kulturnih, športnih, izobraževalnih, mednarodnih, otroških in zabavnih aktivnosti. Ukrojene posebej za mlade, bodo poskrbele za najdaljši teden kakovostne zabave za najširši krog gorenjske mladine.

 

Festivalsko rajanje bo zgoščeno na Slovenskem trgu. Največji kranjski trg bodo okupirali dnevni šolski programi, pestre športne aktivnosti, kreativne delavnice in večerni koncerti. Oder Tedna mladih bo kljub odsotnosti vstopnin zatresel kakovosten glasbeni program, ki bo poplesaval od mladih lokalnih upov do uveljavljenih domačih grl. V plesnih ritmih 80-ih, ki jih bodo širili disko zabavljači Soulfingers in XEQUTIFZ, bodo devetdnevno zabavo na mišičastih plečih prinesli najmočnejši Slovenci na spektakularni noči silakov. Dan kasneje bodo glasbeno štafetno palico prevzeli mojstri raperskih rimarij z Muratom in Josom na čelu, naslednji petek pa jo predali zasedbam, ki so se izlegle iz kranjskih glasbenih valilnic. Musko 's Krana bodo na zaključnem sobotnem koncertu preglasili udarni Nieti v družbi skupin Difaso in Društvo mrtvih pesnikov. Poskakovanje ob odrih pred Down Townom in v Izbruhovem kulturnem bazenu pa bodo spodbujali tudi Stroj Machine, Leaf Fat, neuveljavljeni bendi, muzikantje 100-letne Glasbene šole Kranj in Prihaja številni drugi.

 

Obodrska rekreacija ne bo osamljena športna aktivnost. Teden mladih bo krstno organiziral veliki kolesarski vzpon na Jošta, kondicijo bodo najvztrajnejši športniki dokazovali na tradicionalnem teku in rolanju po ulicah Kranja, športni mozaik pa bodo dopolnjevali tudi namizni in ulični hokej, ulična košarka, ameriški nogomet, softball, balinčkanje, badminton in druge oblike rekreacije.

 

Poskrbljeno bo tudi za aktivno razgibavanje sivih celih s tekmovanji v namiznih igrah, učenjem praktičnih znanj z mizarsko in žar delavnico in štetje korakov na swing in salsa večeru. Umetniške duše bodo vzdihovale ob številnih fotografskih in likovnih razstavah, mladi novinarji vihteli peresa ob ustvarjanju festivalskega časopisa, najnatančnejši maketarji pa tekmovali v modeliranju sveta v malem. Socialna vprašanja se bodo iskrila na okroglih mizah o brezdomstvu in lepotnih operacijah, otroški smeh širil na Glavnem trgu, kjer bo poskakovala prebrisana Pika Nogavička, tematsko obarvani dnevi pa bodo v osišču dogajanja zavrteli mlade talente z okoliških šol in vrtcev. Avto bo podlegel destruktivni živahnosti skejtarjev na jubilejnem 10. Razstur partyju, lica bodo vibrirala ob krohotanju na stand-up in impro dogodkih, Kranj pa bo v modno prestolnico spremenila prava modna revija.

 

Med krmarjenjem po kranjskih ulicah, obarvanih z več kot 100 dogodki, bo zagotovo ostalo dovolj časa za prijateljske stiske rok in sproščeno druženje, ki že poldrugo desetletje ostajata obvezen element Tedna mladih. Ustvarjanje mladih za mlade redno proizvaja presežke pozitivne energije, ki se vsako leto znova navdušeno preliva med tisočerice zadovoljnih obiskovalcev.

 

Za dodatne informacije poiščite svoj izvod festivalske knjižice in časopisa ali odklikajte na spletno stran tm.ksk.si!

 

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Slovenija / sreda, 22. april 2015 / 11:04

Znak evropske dediščine bolnici Franja

Cerkno – Partizanska bolnica Franja je kot edina slovenska predstavnica prejela znak evropske dediščine, skupaj z njo je znak prejelo še 15 spomeniških območij izjemne kulturne dediščine s simbolno...

Objavljeno na isti dan


Gospodarstvo / torek, 8. julij 2008 / 07:00

Dohodnina gladko, generalni direktor odstopa

Pravilnih je bilo dobrih 92 odstotkov informativnih izračunov. Generalni direktor davčne uprave Ivan Simič odhaja.

Kranj / torek, 8. julij 2008 / 07:00

Dan odprtih vrat na Brdu

Brdo - Potem ko je Slovenija 1. julija oddala predsedovanje svetu EU Franciji in posest Brdo ni več namenjena tem dogodkom, je sekretariat predsedovanja EU enkrat že pripravil da...

Bled / torek, 8. julij 2008 / 07:00

Župan razrešil Erjavca

Blejski župan Janez Fajfar je pred dnevi Matjaža Erjavca razrešil funkcije direktorja občinske uprave in ga imenoval za vršilca dolžnosti.

Slovenija / torek, 8. julij 2008 / 07:00

V sredo se začne seja državnega zbora

Ljubljana - Julijsko zasedanje državnega zbora se začenja jutri, 9. julija, kot običajno z vprašanji poslank in poslancev predsedniku vlade Janezu Janši in ministrskemu zb...

Šport / torek, 8. julij 2008 / 07:00

Odločil vzpon na Črnivec

V Kamniku, na startu maratona Alpe v drugi izvedbi, je bilo 510 kolesarjev. Zmagala sta Matej Stare in Tjaša Rutar.