Miss športa Slovenije 2009 Ajda Sitar med rezanjem torte (Foto: Tina Dokl)

Gorenjke najlepše športnice

Na izboru za miss športa Slovenije so blestele Gorenjke. Lento najlepše je osvojila Domžalčanka Ajda Sitar, prva spremljevalka je postala Lorina Smolnikar z Vira pri Domžalah, druga spremljevalka pa Amadeja Teraž iz Mojstrane.

V ljubljanski Festivalni dvorani se je v soboto zbral cvet slovenskih športnic, ki so se potegovale za naziv miss športa Slovenije 2009. Devetnajst finalistk se je na prireditvi, ki jo organizirata podjetje E-Šport in revija Šport, tudi tokrat predstavilo v treh izhodih: v kopalkah, v predstavitveni točki so nosile športna oblačila, nazadnje pa so si nadele še elegantna oblačila. V predstavitvenih točkah so dokazale, da obvladajo aerobiko, ples, akrobacije, karate, hokej, kickbox, preskakovanje ovir, boks, taekwondo, dvigovanje uteži, triatlon, trebušni ples, celo razbijanje desk z nogo …

Osemčlansko strokovno komisijo, ki ji je predsedovala nekdanja atletinja Alenka Bikar, so na koncu najbolj prepričale Gorenjke. Naziv miss športa Slovenije je pripadel 18-letni Ajdi Sitar iz Domžal. »Šport je pika na j v mojem imenu. Sem članica Atletskega kluba Domžale, moje paradne discipline pa so tek na 800 in 1.500 metrov ter gorski tek. Sem atletska reprezentantka,« je o sebi povedala Ajda, sicer dijakinja tretjega letnika Gimnazije Bežigrad. Upa, da ji bo lenta najlepše pomagala pri pridobivanju sponzorjev, še posebej pa je vesela, da je v začasno uporabo dobila Nissanovega malčka, zaradi katerega se bo zdaj še bolj podvizala pri opravljanju vozniškega izpita. Prva spremljevalka je postala 18-letna karateistka Lorina Smolnikar z Vira pri Domžalah, ki se lahko pohvali z zmagami na različnih domačih in mednarodnih tekmovanjih, druga spremljevalka pa 19-letna Mojstrančanka Amadeja Teraž, ki se profesionalno ukvarja z duatlonom in triatlonom ter je absolutna zmagovalka in državna prvakinja v skupni ženski duatlonski razvrstitvi. Le naziv miss fotogeničnosti ni šel na Gorenjsko – osvojila ga je Dijana Kalender s Škofljice. Poleg že omenjenih je gorenjske barve na izboru zastopala še 22-letna Armina Smajlovič s Hrušice.

Prireditev se je začela z gimnastično vajo lanske miss športa Pie Arhar, vodila pa sta jo atletinja Brigita Langerholc in športni novinar Saša Jerkovič. Tremo so dekletom pomagali premagovati tudi Čuki z znamenito skladbo Krokodilčki, zapeli pa so še pesmi Uuu in Mal naprej pa mal nazaj. Poleg slednje smo slišali še eno skladbo z Eme – Vse bi zate dal v izvedbi Sameula Lucasa, zaradi težav s kitaro pa smo ostali prikrajšani za njegovo drugo glasbeno točko. Poleg že omenjenih so prireditev s svojimi nastopi obogatili še pevka Katja Fašink, Gino z bendom, plesno-navijaška skupina Beli zmaji, umetnostni drsalec Gregor Urbas, hrvaški pevec Jacques Houdek, največji aplavz občinstva pa si je prislužila plesna skupina 30+, ki jo sestavljajo plesalke nad 30. letom starosti.

                 

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Zanimivosti / četrtek, 2. december 2010 / 07:00

Z dedkom Mrazom po pravljični deželi

V Pravljični deželi v Gorajtah bodo med drugim brezplačno obdarili 150 otrok brez staršev ter otrok in odraslih s posebnimi potrebami.

Objavljeno na isti dan


Kranjska Gora / petek, 27. marec 2015 / 07:00

Delajo dobro za kraj

Skupina krajanov se je pod imenom Dovje-Mojstrana: zelena prihodnost zbrala v pobudi, ki skuša po zgledu dobrih praks ustvariti nekaj novega za kraj.

Kamnik / petek, 27. marec 2015 / 07:00

Mladi o svoji domovini

V prostorih Občine Kamnik je do konca marca na ogled razstava 42 likovnih in literarnih del – pogledov in razmišljanj mladih o pomenu samostojnosti in neodvisnosti Slovenije.

Razvedrilo / petek, 27. marec 2015 / 07:00

Povezane v plesu in prijateljstvu

Prvega aprila bo leto dni, kar je v Kranju začela delovati skupina Cowboy ritem, ki se je zaljubila v t. i. country line dance plese, ki postajajo vse bolj popularni tudi v Sloveniji.

Gospodarstvo / petek, 27. marec 2015 / 11:07

Predavanji o novostih pri dopolnilnih dejavnostih

Križe, Koroška Bela – Kmetijsko gozdarski zavod (KGZ) Kranj in Društvo podeželskih žena Svit iz Tržiča vabita danes, v petek, ob 19. uri v sejno sobo Kmetijske zadruge Križe na predavanje o novosti...

GG Plus / petek, 27. marec 2015 / 17:18

V diplomaciji se tudi z molkom govori

V začetku devetdesetih let je imel LDS-ovski politik Franco Juri že pripravljene kovčke za svoj odhod v Argentino, kjer naj bi na naši ambasadi v Buenos Airesu nastopil mesto veleposlanika. Imel je...