Pojasnilo: saj ni res..., pa je!

Spoštovani občani,   glede na navedbe in očitke iz članka v preteklih Deželnih novicah gospoda Marjana Vidica, svetnika SDS, sem dolžan pojasniti zmotna razmišljanja, ki so navedena v članku.

Plavalnemu klubu Žito Gorenjka Radovljica je Občina Radovljica zaupala upravljanje občinskega objekta olimpijskega bazena in kampa z vsemi pripadajočimi objekti, v olimpijskem letu 1996. Objekt je bil v izredno slabem stanju, tako da smo se nemudoma odločili in pripravili skupaj s takratno občinsko upravo projekte za rekonstrukcijo in posodobitev olimpijskega bazena in kampa. V vseh teh letih smo z izjemnimi napori etapno gradili in obnavljali olimpijski bazen in objekte v sodelovanju z občino, s Fundacijo za šport, z Ministrstvom za šolstvo in šport, donatorji, sponzorji in prostovoljnim delom naših članov. Tako smo občani prišli do novega olimpijskega bazena, novega otroškega bazena, do novega balona, do nove stavbe, v kateri so prostori za nemoteno izvedbo vseh tekmovanj in delovanje kluba, novih garderobnih prostorov, fitnesa, savne in masažnega prostora. Obnovili smo tudi recepcijo in stare sanitarije v kampu. S tem smo obogatili občinsko premoženje, predvsem pa dali možnost občanom, plavalcem in otrokom (več kot tisoč otrok na leto je vključenih v plavalne tečaje), da nemoteno izvajajo program plavalnih aktivnosti skozi vse leto.

 

Z energetsko krizo so se drastično povečali stroški ogrevanja vode in prostorov, zato smo lani zgradili 140 kw zemeljsko toplotno črpalko, ki je v enem letu prihranila več kot 50.000 m³ plina, kar predstavlja približno 50 ton kurilnega olja. S tem smo drastično zmanjšali emisije toplogrednih plinov in zmanjšali strošek za ogrevanje vode in prostorov.

 

Enostavno ne razumem gospoda svetnika, ki nasprotuje vsaki pozitivni rešitvi in projektu, ki je vezan na objekt velikega občinskega pomena. Tu ne gre za praznjenje občinskega proračuna in dvojne vloge gospoda Jožeta Rebca kot predsednika plavalnega kluba Žito Gorenjka Radovljica, ampak gre kvečjemu za dodatno bogatenje občinskega premoženja in je edinstven primer izjemno vzornega vodenja športnega objekta v Sloveniji. Za nemoteno delovanje letnega proračuna našega kluba v višini več kot 550 tisoč evrov na leto moram navesti še podatek, da od občine in države prejmemo le 17,66 odstotka omenjenega zneska, ostalo moramo pridobiti z dejavnostjo na objektu, sponzorji in donatorji (na primer Mestna občina Kranj letno nameni za delovanje olimpijskega kompleksa v Kranju več kot 400 tisoč evrov iz proračuna).

 

Navajate tudi, da bi morali investicijo toplotne črpalke izvesti skozi proračun, ne glede na plačnika. Torej Plavalni klub Žito Gorenjka Radovljica naj bi zbral denar, ga nakazal na Občino Radovljica, le-ta pa bi izvedla investicijo. Zakaj bi moral občinski svet razpravljati o investiciji, katera ni zahtevala niti enega evra iz občinskega proračuna, ampak je z investicijo preko 105 tisoč evrov plavalni klub ponovno obogatil občinsko premoženje (72 tisoč evrov kredit ekološkega sklada, ostala sredstva so bila iz MŠŠ, Fundacije za šport ter sponzorska in donatorska sredstva in prostovoljno delo naših članov).

 

Nismo še zaključili svojih projektov, zato že pripravljamo načrte za izgradnjo 100 kw sončne elektrarne, ki bo spet pripomogla k zmanjševanju stroškov obratovanja in pridobivanju zelene energije. Projekt je podprl in je že odobren s strani švicarskega sklada s 500 tisoč evrov nepovratnih sredstev.

 

Pričakoval sem, da nam boste, gospod Marjan Vidic, izkazali veliko priznanje ob vseh podvigih, projektih in rezultatih, ki smo jih dokazali v preteklih letih in nam jih priznavajo v Sloveniji in v tujini ter smo jih kronali s srebrno medaljo Sare Isakovič na olimpijskih igrah v Pekingu 2008. Naša večletna prizadevanja so občanom vidna, medtem, ko vas sprašujem, pri katerih projektih v korist občanov ste bili prisotni v zadnjih dveh mandatih kot občinski svetnik?

 

Ciril Globočnik, tehnični vodja projektov

Plavalni klub Žito Gorenjka Radovljica

 

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Kronika / petek, 30. april 2010 / 07:00

Nesreča lahko pokvari praznike

Policisti svarijo pred neprevidnim kresovanjem in uporabo pirotehničnih sredstev.

Objavljeno na isti dan


Prosti čas / ponedeljek, 30. november 2009 / 07:00

Lepa soseda bo sesala

V zadnjem tednu smo doživeli dva lepotna izbora, ki spadata med tiste z najdaljšo tradicijo. Dobili smo slovensko smrkljo in že dvanajsto najlepšo sosedo.

Humor / ponedeljek, 30. november 2009 / 07:00

Skozi tunel pa ne

Od "ziheraštva" do "najedanja" ni daleč. Na koncu pa se vsi oddahnemo.

Zanimivosti / ponedeljek, 30. november 2009 / 07:00

Razstava adventnih in božičnih izdelkov

Jesenice - V cerkvi na Stari Savi na Jesenicah so v četrtek odprli prodajno razstavo adventnih in božičnih izdelkov. Na ogled so adventni venčki, sveče, svečniki, podstavki, deko...

Gospodarstvo / ponedeljek, 30. november 2009 / 07:00

Zavod že izdaja plombe za označevanje dreves

Kranj - Bliža se božično novoletni čas, v katerem bomo stanovanja, domove, poslovne in javne stavbe spet okrasili z božično novoletnimi drevesi. Krajevne enote Zavoda za gozdove...

Kronika / ponedeljek, 30. november 2009 / 07:00

Požar uničil dnevno sobo in kuhinjo

Podreča – Popoldne nekaj po 14. uri je v stanovanjski hiši na Podreči izbruhnil požar. Na intervencijo so pohiteli kranjski poklicni gasilci, ki jim je uspelo dokaj hitro ukrotit...