Na železniški postaji iztekla nevarna snov

Kranj – Ob 130-letnici organiziranega gasilstva in 50-letnici poklicne gasilske enote v Kranju so v soboto na kranjski železniški postaji izvedli vajo posredovanja v primeru iztekanja nevarne snovi (jedke snovi) pri železniškem transportu. »V vaji smo preizkusili usposobljenost gasilske note za posredovanje v nesrečah z nevarnimi snovmi ter našo kompatibilnost z drugimi službami. Z izvedbo sem zadovoljen, saj je vaja pokazala, da kranjski gasilci upravičeno razpolagamo s specialno opremo, kot so plinotesne obleke, dihalni aparati, črpalne naprave …« je ocenil strokovni vodja kranjskih poklicnih gasilcev Matej Kejžar. Direktor Gasilsko reševalne službe Kranj Vojko Artač je dodal, da gre za zelo drago opremo, ki jo je treba zamenjati, ko preteče rok uporabnosti, čeprav morda sploh ni bila rabljena. »Do zdaj nismo imeli veliko težav s financiranjem, trudimo pa se, da se finančni prilivi ne bi zmanjšali kljub zaostrenim gospodarskim razmeram. Menim, da se na področju zaščite in reševanja ljudi in premoženja ne bi smelo varčevati,« razmišlja Artač. Na vaji so poleg poklicnih gasilcev sodelovali tudi prostovoljni gasilci iz društev Kokrica, Kranj-Primskovo, Predoslje in Breg ob Savi, ekipa Nujne medicinske pomoči Kranj, Regijski center za obveščanje Kranj in Slovenske železnice.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Splošno / sobota, 19. april 2008 / 07:00

Krvodajalska akcija v Voklem

Rdeči križ Voklo je 28. marca organiziral krvodajalsko akcijo.

Objavljeno na isti dan


Radovljica / sobota, 7. junij 2008 / 07:00

Vprašanja in pobude

Člani občinskega sveta postavljajo na seji pod točko "pobude in vprašanja" različna vprašanja, na katera jim potem župan oz. občinska uprava zagotovijo odgovor. Povzemamo nekaj vprašanj in odgovorov.

Radovljica / sobota, 7. junij 2008 / 07:00

Več denarja za naložbe

Občina bo letos 56 odstotkov proračunskega denarja namenila za naložbe.

Radovljica / sobota, 7. junij 2008 / 07:00

Nove možnosti za gradnjo

Občinski svet je na majski seji sprejel prostorske dokumente, ki omogočajo zasuk letališke steze v Lescah, stanovanjsko gradnjo na Brezjah in nove prostorske posege v središču Lesc.

Splošno / sobota, 7. junij 2008 / 07:00

Koridor buri krajane

Trinajst metrov širok cestni koridor, ki ponekod poteka tudi preko hiš in hlevov, buri krajane Mišač in Zgornje Dobrave.

Splošno / sobota, 7. junij 2008 / 07:00

Mladost je letni čas veselja

LAS oziroma občinska Lokalna akcijska skupina za preventivo odvisnosti združuje strokovnjake, ki delajo z mladimi, saj se ti vedno pogosteje poslužujejo tako alkohola kot drog. Problem odvisnosti...