Bodimo solidarni in pomagajmo

V soboto bo v rovih pod starim Kranjem dobrodelna akcija zbiranja hrane. Območno združenje Rdečega križa Kranj je v prvih mesecih leta razdelilo 673 paketov hrane.

Kranj – To soboto bo Zavod za turizem Kranj v sodelovanju z Mestno občino Kranj, Rdečim križem Slovenije iz Kranja in Radiem Kranj organiziral dobrodelno akcijo v rovih pod starim Kranjem in na Glavnem trgu. Glavni cilj akcije je zbrati čim več nujno potrebnih živil za posameznike in družine, ki so se znašli v stiski. »Nihče izmed nas ne ve, kdaj bo potreboval pomoč. Akcija je namenjena pravi solidarnosti in ne solidarnosti iz usmiljenja,« je poudaril kranjski župan Damijan Perne.

Dobrodelna akcija bo potekala od 9. do 13. ure. Poleg ogleda rovov s stalno razstavo se bodo obiskovalcem predstavila številna društva in zavodi, kot so Zavod Korak, Sonček – Zveza društev za cerebralno paralizo Slovenije, ŠENT, enota ŠENTK, Žverca, društvo za pomoč živalim, ki bodo dobiček od prodanih izdelkov predali Rdečemu križu, ter glasbeni in animacijski program. Kot vstopnina v rove bo veljala originalno pakirana hrana, po priporočilu Rdečega križa Slovenije so zaželene predvsem konzerve. Zbiranje hrane bo potekalo tudi v Kranjski hiši. Radio Kranj bo prireditev spremljal v živo. Akciji se bo pridružil tudi Klub študentov Kranj, ki bo istega dne na prireditvi »3 + 1 žur« pred Delavskim domom med 19. in 21. uro zbiral hrano za ljudi v stiski.

Milka Miklavčič, sekretarka Območnega združenja Rdečega križa Kranj, je povedala, da imajo trenutno registriranih šeststo prosilcev za prehranske izdelke, a jih je iz dneva v dan več: »Če prištejemo še njihove družinske člane, imamo na območju občin, ki so nastale iz bivše kranjske, okoli dva tisoč ljudi, ki potrebujejo pomoč v hrani. V prvih mesecih leta smo razdelili 673 paketov hrane. Sedanje zaloge naj bi skupaj z donacijami in dobrodelno akcijo to soboto zadoščale za dva do tri mesece. Prihodnji teden bomo dobili 573 prehranskih paketov ter 573 zavitkov pralnega praška ter intervencijske zaloge (mleko, riž, sladkor). V glavnem dobimo hrano od Rdečega križa Slovenije, humanitarnih akcij, donacij, prostovoljnih prispevkov.«

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Škofja Loka / sreda, 27. maj 2009 / 07:00

Najprej dom, potem stanovanja

Škofjeloški občinski svetniki so tokrat podprli prostorski načrt za zahodni del vojašnice, ki tam predvideva gradnjo doma starostnikov in stanovanj.

Objavljeno na isti dan


Razvedrilo / četrtek, 29. januar 2015 / 20:36

Pomagali so Evelin

Obrtniki in podjetniki so se na Krvavcu pomerili v veleslalomu, na Primskovem pa so na tradicionalnem dobrodelnem koncertu mnogih znanih glasbenikov tokrat zbirali sredstva za deklico Evelin.

Nasveti / četrtek, 29. januar 2015 / 20:29

Slavna kvašena zvezda

Zadnje čase lahko na internetu opazimo slike mnogih ljudi, ki pečejo kvašeno zve­z­do. Na prvi pogled se nam zazdi, da je peka le-te zelo zapletena. Vendar če se dela lotimo po korakih, je pri­prav...

Razvedrilo / četrtek, 29. januar 2015 / 20:28

Žemljice za slavljenca

Znani tržiški fotograf Toni Čebron je praznoval štirideseti rojstni dan.

Razvedrilo / četrtek, 29. januar 2015 / 20:21

Čarobni dan napolnil Kranjsko Goro

V nedeljo se je na smučišču v Kranjski Gori odvijal tradicionalni Čarobni dan, ki je na snežne strmine zvabil številne družine.

Kranjska Gora / četrtek, 29. januar 2015 / 15:08

Petošolci zavzeli kranjskogorske strmine

V Kranjski Gori je minuli petek v sklopu projekta Šolar na smuči smučalo več kot 550 petošolcev iz celotne zahodne Slovenije.