Reklamacije rešujejo sproti

Bralec je prejel nerazumno visok račun za električno energijo. Elektro Gorenjska: na mesec prejmemo do 60 reklamacij.

Kranj – V uredništvu nas je obiskal bralec (želi ostati anonimen), ki je do sedaj vsak mesec za električno energijo plačeval 48 evrov, pred dobrim tednom prejel za enajst evrov letnega poračuna, nova položnica pa ga je šokirala: »V stanovanjski hiši živiva le dva, kljub temu pa so mi izračunali mesečni pavšal 138 evrov. Kako so prišli do tega zneska, od kdaj porabim tako veliko elektrike?« se sprašuje naš bralec, ki je svojo težavo delno že rešil – v Elektro Gorenjska so mu obljubili, da bodo še enkrat popisali stanje njegovega števca. Naj ob tem zapišemo, da je povprečna poraba gospodinjstev lani znašala nekaj čez 30 evrov.

V Elektro Gorenjska pravijo, da mesečno prejmejo do 60 reklamacij na izdane položnice gospodinjskim odjemalcem, o večjem številu reklamacij na njihovem informacijskem pultu v sredo (kot nam je povedal bralec) ne vedo nič. »Pritožbe kupcev obravnavamo individualno, glede na vrsto pritožbe, ustno ali pisno. Odgovor je običajno pisni, odgovarjamo v roku osmih dni,« pojasnjuje Renata Križnar iz Elektro Gorenjska.

Podjetje je v začetku tedna sicer predstavilo nov paket preskrbe z električno energijo Porabim, kar rabim, ki je namenjen gospodinjskim odjemalcem. Ugodnosti tega paketa so: oprostitev plačila dodatka na visoko porabo, storitve vodenja računa, cena električne energije se do konca leta 2010 ne bo spremenila. Odjemalci bodo s pomočjo spletne aplikacije spremljali mesečno porabo … Vsi, ki bodo v enem letu zmanjšali porabo električne energije za vsaj pet odstotkov, bodo dodatno nagrajeni z zmanjšanjem računa za deset odstotkov.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Kranj / ponedeljek, 19. april 2010 / 07:00

Na čaju z županom

Svetniška skupina in občinski odbor stranke Zares sta pripravila popoldan ob čaju s kranjskim županom Damijanom Pernetom.

Objavljeno na isti dan


Šport / petek, 31. oktober 2014 / 12:33

Lovil zmago in rekord

Rok Puhar iz Šenčurja je z dvaindvajsetimi leti najmlajši zmagovalec ljubljanskega polmaratona, s prvim mestom pa je postal tudi letošnji državni prvak v teku na enaindvajset kilometrov.

Zanimivosti / petek, 31. oktober 2014 / 12:28

Kivi bogato obrodil

Štiri gajbice kivija so Martinjakovi iz Velesovega že nabrali, vsaj še dvakrat toliko ga je še na drevesu in ga bodo pobrali te dni.

Zanimivosti / petek, 31. oktober 2014 / 12:25

Darkov varnejši korak

Odziv na dobrodelno akcijo Za Darkove nove noge je bil tako dober, da je Darko Đurić novi nožni protezi že dobil na testiranje.

Gospodarstvo / petek, 31. oktober 2014 / 12:22

Težave zaradi upada naročil

V kranjskem Iskraemecu imajo letos zaradi zamud pri uvajanju pametnih števcev na evropskem trgu manj naročil, kot so načrtovali. Med številnimi ukrepi za znižanje stroškov je prišlo na vrsto tudi odpu...

Gorenjska / petek, 31. oktober 2014 / 12:18

Praznika reformacije in spomina na mrtve

Konec tedna bo za dan daljši, za današnji državni praznik. Sledi mu 1. november, dan spomina na mrtve, skupaj z nedeljo se bodo prilegli dela prosti dnevi, s katerimi se končujejo tudi letošnje jesens...