Ulica je ravna in voznikom omogoča tudi večje hitrosti od dovoljenih 30 km/h. (Foto: Tina Dokl)

Hitrost vozil je problem ulice

Skupina stanovalcev Grmičeve ulice v Čirčah bi na svoje stroške postavila montažne talne ovire. Pravijo, da zaradi pogostega divjanja vozil, a za to ne dobijo soglasja.

Kranj – Skupina stanovalcev (imena hranimo v uredništvu) Grmičeve ulice v naselju Čirče že leta opozarja odgovorne na občini na problem prometa v ulici; na preveliko hitrost vozil, na slabo stanje asfaltne podlage, na neurejene bankine, na to, da ni pločnikov in da ulice niso označene. Naselje Čirče se je v zadnjih letih povečalo za približno tretjino stanovanjskih objektov, promet do novega naselja poteka prav po Grmičevi cesti. Prometni znak z omejitvijo hitrosti na 30 kilometrov na uro po pripovedovanju prizadetih nekaterim voznikom ni v poduk. Skupina stanovalcev zato želi zaradi večje varnosti, na ulici so tudi otroci in njihova pot v šolo, postaviti »ležeče policaje«, četudi na svoje stroške, vendar jim na občini ne izdajo soglasja.

Meritve hitrosti na Grmičevi ulici so bile dvakrat; prvič med 5. in 15. oktobrom 2007 in drugič med 7. in 11. julijem 2008. »Rezultati meritev ne nakazujejo na upravičenost izvedbe ukrepov za umirjanje hitrosti prometa motornih vozil. Poleg navedenega dejstva se v bližnji prihodnosti za področje Krajevne skupnosti Čirče, konkretno tudi za Grmičevo ulico, predvideva gradnja kanalizacijskega omrežja, kar bo pomenilo, da se bodo obstoječe ceste morale prekopati v celoti in nato ponovno preplastiti. Tudi iz tega razloga ocenjujemo, da bi bil kakršen koli poseg na cesti v tem trenutku neracionalen,« je skupini stanovalcev pisno odgovoril kranjski župan Damijan Perne. Stanovalci so povedali, da so občinski možje prvič izvajali meritve tik pred ostrim ovinkom, kjer je voznik hitrost prisiljen zmanjšati, drugič pa v času poletnih počitnic, ko je manj prometa. Pravijo, da tudi čakanje na preplastitev cestišča traja leta in situacijo primerjajo s problematiko nezavarovanih prehodov čez železniško progo, kjer se pogosto ukrepa šele tedaj, ko je že prepozno.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Razvedrilo / četrtek, 15. april 2021 / 09:51

Zlatoporočenca Benedičič

Sedemnajstega aprila 2021 bosta petdeseto obletnico poroke praznovala Marija in Bogdan Benedičič iz Ševelj.

Objavljeno na isti dan


Jezersko / petek, 7. avgust 2015 / 07:00

Na Jezerskem že sedeminpetdeseti Ovčarski bal

Jezersko – Gostišče ob Planšarskem jezeru, Turistično društvo Jezersko, Kulturno umetniško društvo Jezersko in Društvo rejcev ovac jezersko-solčavske pasme to nedeljo ob Planšarskem jezeru pripravl...

Razvedrilo / petek, 7. avgust 2015 / 16:00

Festival, ki išče sonce

Osmi Schengenfest je navkljub finančni krizi ter ponovno neugodnim vremenskim razmeram v idiličnem ambientu reke Kolpe postregel z nekaj vrhunskimi koncerti.

Kultura / petek, 7. avgust 2015 / 13:00

Stara glasba po rusko

V cerkvi sv. Benedikta v Zgornjih Stranjah bo v soboto, 8. avgusta, v sklopu Festivala Seviqc Brežice koncert ruske skupine za staro glasbo Svetilen.

Kultura / petek, 7. avgust 2015 / 13:00

Kultura, glasba in zgodovina

Festival Radovljica se letos začenja v soboto, 8. avgusta, trajal pa bo do nedelje, 23. avgusta. Z letošnjim dogajanjem bo festival dopolnil triintrideset let.

Šport / petek, 7. avgust 2015 / 12:45

Jutri balinarska turnirja

Kranj – Na balinišču Balinarskega kluba Milje TELA bo jutri, 8. avgusta, potekal že 12. memorialni Andrejev balinarski turnir trojk, ki je namenjen spominu na ustanovnega člana Balinarskega kluba M...