V Šenčurju rekordno število lokostrelcev

Šenčur - Lokostrelski klub Šenčur je prejšnji konec tedna v športni dvorani v Šenčurju pripravil 18. državno dvoransko lokostrelsko prvenstvo, ki se ga je udeležilo kar 235 tekmovalcev iz 30 slovenskih klubov, kar je največ doslej. Nove absolutne državne prvakinje pri ženskah so postale Vanda Natlačen (MINS) v dolgem loku, Nina Vavtar (VLR Vilijem) v golem loku, Najka Tomat (Škofja Loka) v ukrivljenem loku in Maja Marcen (Dravograd) v sestavljenem loku. Pri moških so prvaki Erik Zalar (MINS) v dolgem loku, Dragotin Novak (Feniks Kranj) v golem loku, Klemen Štrajhar (Kamnik) v ukrivljenem loku in Dejan Sitar (VARING) v sestavljenem loku. Ekipni državni prvaki so LK Kamnik z ukrivljenim in golim lokom, LK VARING Novo mesto s sestavljenim lokom in LK MINS Postojna z dolgim lokom.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Jesenice / petek, 16. julij 2021 / 08:10

Jeseniške novice, št. 13

Jeseniške novice, 16. julij 2021, št. 13

Objavljeno na isti dan


Šport / nedelja, 1. marec 2009 / 07:00

Bernard Vajdič naš najboljši

Z nedeljskim slalomom se je v Kranjski Gori končal 48. Pokal Vitranc, ki je prinesel veliko pohval organizatorjem in zgolj eno samo uvrstitev za točke svetovnega pokala našim smučarjem.

Kronika / nedelja, 1. marec 2009 / 07:00

Pogrešana gornika našli mrtva

Kamniški reševalci so ponoči v Bobnarjevi grapi pod Kamniškim sedlom našli mrtva gornika.

Šport / nedelja, 1. marec 2009 / 07:00

V Šenčurju rekordno število lokostrelcev

Šenčur - Lokostrelski klub Šenčur je prejšnji konec tedna v športni dvorani v Šenčurju pripravil 18. državno dvoransko lokostrelsko prvenstvo, ki se ga je udeležilo kar 235...

Kultura / nedelja, 1. marec 2009 / 07:00

Sonetni venec še na zgoščenki

"Zgoščenka bo našla pot do vseh, ki imajo radi Prešerna," razmišlja skladatelj Vitja Avsec, čigar uglasbitev Prešernovega Sonetnega venca je zapel Komorni pevski zbor De Profundis.