Kriminal

Ukradli luksuzni avtomobil

Kranj - Neznani storilec je prejšnji teden z Župančičeve ulice v Kranju odpeljal osebni avtomobil BMW X5 3.0 D automatic črne barve letnik 2008, na katerem sta bili nameščeni tablici z registracijsko številko LJ 25-0GF. Približno 75 tisoč evrov vredno vozilo ima stekleno streho, aluminijaste pragove in lita platišča.

Iz predala vzel kup evrov

Kranj - V petek popoldne je neznani storilec vstopil v poslovni prostor na Tavčarjevi ulici v Kranju, izkoristil nepazljivost zaposlenih in iz predala pisalne mize vzel dva tisoč evrov gotovine.

Deskarja prikrajšal za snežne užitke

Kranjska Gora - Tudi na smučišču v Kranjski Gori je neki nepridiprav v petek popoldne izkoristil nepazljivost deskarja na snegu in mu izmaknil snežno desko, vredno sedemsto evrov.

Drzna tatica

Kranj - Neznana storilka je v četrtek zvečer na hodniku stanovanjskega bloka v Kranju izvršila drzno tatvino, poročajo policisti. Občanki je iz rok iztrgala žensko torbico, nato pa jo je ucvrla v neznano. Gmotna škoda znaša tristo evrov.

V hiši brez vednosti lastnikov

Kamnik, Zbilje - V Kamniku so neznani storilci soboto popoldne vlomili v stanovanjsko hišo. Nepridipravi so se zadovoljili z nakitom in LCD televizorjem. Škode je kar za šest tisoč evrov. Polovico manjšo škodo pa so vlomilci povzročili lastniku stanovanjske hiše v Zbiljah, iz katere so odnesli televizor in hišni kino.

Vlomilcu zadišala tobak in denar

Vir pri Domžalah - V noči na četrtek je nekdo vlomil v gostinski objekt na Viru pri Domžalah in si postregel z večjo količino cigaret ter nekaj gotovine. Lastnika je vlomilec oškodoval za okoli dva tisoč evrov.

Poleg gotovine še kavni avtomat

Mengeš - Neznani storilci so v noči na soboto vlomili v trgovino v Mengšu. Odnesli so odtujili gotovino in kavni avtomat, s tem pa lastnika oškodovali za približno petsto evrov.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Šport / ponedeljek, 23. april 2007 / 07:00

Velika zmaga Grega Boleta

Kranj - Tretja dirka pokala narodov za kolesarje do 23 let je bila Liege–Bastogne–Liege v Belgiji in je v večjem delu potekala po trasi istoimenske znamenite dirke Pro Toura. Zma...

Objavljeno na isti dan


Gospodarstvo / sreda, 23. julij 2014 / 12:07

Potekel rok za potrditev prisilne poravnave

Naklo – V petek se je iztekel rok, do katerega so upniki nakelskega Merkurja morali na Okrožno sodišče v Kranju poslati glasovnice o ponovni prisilni poravnavi. Rezultati glasovanja naj bi bili zna...

Gospodarstvo / sreda, 23. julij 2014 / 12:03

Potekel rok za potrditev prisilne poravnave

Naklo – V petek se je iztekel rok, do katerega so upniki nakelskega Merkurja morali na Okrožno sodišče v Kranju poslati glasovnice o ponovni prisilni poravnavi. Rezultati glasovanja naj bi bili zna...

Rekreacija / sreda, 23. julij 2014 / 12:02

Prekolesarili prvi pukl

Z vzponom na Stari vrh se je začel letošnji Pokal polanskih puklov.

Gorenjska / sreda, 23. julij 2014 / 12:01

Dobrodelna akcija Krompir moraš imeti

Kranj – Na kmetiji Drinovec z Okroglega pri Naklem so začeli zanimivo dobrodelno akcijo z imenom Krompir moraš imeti. Z akcijo želijo ozaveščati ljudi o uporabi v Sloveniji pridelane hrane, še pose...

Kranj / sreda, 23. julij 2014 / 11:56

Začel se je kino pod zvezdami

Minuli četrtek se je v Volkovem vrtu v Kranju začela druga sezona kina pod zvezdami, ogled projekcij pa se bo nadaljeval še dva četrtka v juliju in tri v avgustu.