Zeleno Jezero za dobrodošlico
Ponudniki kulinaričnih dobrot z Bleda in okolice so v okviru prvega kulinaričnega vikenda razvajali brbončice obiskovalcev.
Bled – Ob izidu prvega kulinaričnega vodnika z naslovom Okusiti Bled so na terasi kavarne Park minuli konec tedna pripravili prvi kulinarični vikend. S svojimi dobrotami, ki so jih obiskovalci navdušeno poskušali, so se predstavili gostinci z Bleda in okolice. Tako želijo spremeniti sloves Bleda, ki po besedah direktorice Turizma Bled Eve Štravs Podlogar doslej ni slovel po pestri gostinski ponudbi. Gostincem, ki se predstavljajo v kulinaričnem vodniku, naj bi namreč to predstavljalo izziv, da bodo izpolnili pričakovanja gostov.
Priložnost za svojo predstavitev so minuli konec tedna dobili tudi v okviru prvega kulinaričnega vikenda, s katerim so pri Turizmu Bled želeli popestriti dogajanje v času, ko na Bledu sicer ne moremo govoriti o visoki turistični sezoni. Glede na gnečo ob stojnicah jim je to tudi uspelo, obiskovalci pa so bili nad ponudbo navdušeni. Že ob vhodu na teraso jih je s koktajli pričakal barman Miran Berlogar, ki je posebej za to priložnost pripravil koktajla Jezero in Strast. »Jezero zato, ker sodi k ambientu, Strast pa zato, ker smo strastni ljubitelji Bleda,« je pojasnil. Posebno hitro so obiskovalci praznili kozarce z zeleno obarvanim Jezerom, čeprav se niso branili niti brezalkoholnih Strasti. Obiskovalcem so šli v slast še idrijski žlikrofi, skutni štruklji in bohinjski žganci, tudi pestra izbira vin jih ni pustila hladnih. »Mislim, da smo na našo kulinarično ponudbo lahko ponosni. Ker nisem preveč sladkosneda, so mi bili všeč predvsem žlikrofi in štruklji, zelo dobro pa imajo tudi vinsko ponudbo,« nam je s kozarcem rdečega vina v roki pojasnila domačinka Silvana Volk. Ivanka in Marko Mazgon iz Domžal pa sta nam zaupala, na kaj najprej pomislita ob omembi Bleda: »Na kremno rezino seveda,« sta bila enotna.