V okviru prvega kulinaričnega vikenda na Bledu so se predstavili domači ponudniki kulinaričnih dobrot. (Foto: Tina Dokl)

Zeleno Jezero za dobrodošlico

Ponudniki kulinaričnih dobrot z Bleda in okolice so v okviru prvega kulinaričnega vikenda razvajali brbončice obiskovalcev.

Bled – Ob izidu prvega kulinaričnega vodnika z naslovom Okusiti Bled so na terasi kavarne Park minuli konec tedna pripravili prvi kulinarični vikend. S svojimi dobrotami, ki so jih obiskovalci navdušeno poskušali, so se predstavili gostinci z Bleda in okolice. Tako želijo spremeniti sloves Bleda, ki po besedah direktorice Turizma Bled Eve Štravs Podlogar doslej ni slovel po pestri gostinski ponudbi. Gostincem, ki se predstavljajo v kulinaričnem vodniku, naj bi namreč to predstavljalo izziv, da bodo izpolnili pričakovanja gostov.

Priložnost za svojo predstavitev so minuli konec tedna dobili tudi v okviru prvega kulinaričnega vikenda, s katerim so pri Turizmu Bled želeli popestriti dogajanje v času, ko na Bledu sicer ne moremo govoriti o visoki turistični sezoni. Glede na gnečo ob stojnicah jim je to tudi uspelo, obiskovalci pa so bili nad ponudbo navdušeni. Že ob vhodu na teraso jih je s koktajli pričakal barman Miran Berlogar, ki je posebej za to priložnost pripravil koktajla Jezero in Strast. »Jezero zato, ker sodi k ambientu, Strast pa zato, ker smo strastni ljubitelji Bleda,« je pojasnil. Posebno hitro so obiskovalci praznili kozarce z zeleno obarvanim Jezerom, čeprav se niso branili niti brezalkoholnih Strasti. Obiskovalcem so šli v slast še idrijski žlikrofi, skutni štruklji in bohinjski žganci, tudi pestra izbira vin jih ni pustila hladnih. »Mislim, da smo na našo kulinarično ponudbo lahko ponosni. Ker nisem preveč sladkosneda, so mi bili všeč predvsem žlikrofi in štruklji, zelo dobro pa imajo tudi vinsko ponudbo,« nam je s kozarcem rdečega vina v roki pojasnila domačinka Silvana Volk. Ivanka in Marko Mazgon iz Domžal pa sta nam zaupala, na kaj najprej pomislita ob omembi Bleda: »Na kremno rezino seveda,« sta bila enotna.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Razvedrilo / sobota, 19. oktober 2019 / 17:15

Podobe v lesu

V Pavlinovi galeriji v Naklem, od katere odprtja minevajo točno tri leta, je na ogled zanimiva razstava rezbarskih del ustvarjalca Petra Gučka.

Objavljeno na isti dan


Bled / petek, 24. avgust 2007 / 07:00

Bled potrebuje obe obvoznici

Stranka SLS je na Bledu pripravila okroglo mizo z ministroma Janezom Božičem in Janezom Podobnikom ter poslancem državnega zbora Mihaelom Prevcem o blejski obvoznici. Množičen odziv Blejcev.

Železniki / petek, 24. avgust 2007 / 07:00

V šolo v Selcih ne bo več teklo

Na telovadnici podružnične šole v Selcih v teh dneh prekrivajo streho, ki je dolga leta prepuščala vodo. Ravnatelj Franc Rant: "Občina Železniki bo morala bistveno več vlagati v šolske stavbe."

GG Plus / petek, 24. avgust 2007 / 07:00

Ležal boš 35 dni? Ti nisi normalen!

Medvoščan Grega Lunar je sodeloval v projektu Bed rest Valdoltra 2007. Bil je eden izmed desetih merjencev, katerih edina naloga je bila ležati celih 35 dni, dan in noč. Vstal je 3. avgusta.

Gospodarstvo / petek, 24. avgust 2007 / 07:00

Največ škode je na koruzi

Petkovo neurje s točo je na širšem območju od Kranja proti Šenčurju in Preddvoru povzročilo največ škode na koruzi. Na najbolj prizadetih območjih bo manjši pridelek, težje pa bo tudi spravilo.

Gospodarstvo / petek, 24. avgust 2007 / 07:00

Brez kupca za Grad Podvin

Zavarovalnici Triglav, ki je maja objavila vabilo k dajanju ponudb, ni uspelo prodati Hotela Grad Podvin.