Razvajanje brbončic na Bledu
Ponudniki dobrot z Bleda in okolice se bodo konec tedna predstavili na Kulinaričnem vikendu.
Bled – Okusiti Bled je naslov kulinaričnega vodnika, ki so ga včeraj predstavili na Bledu. Na 120 straneh se predstavlja 54 kulinaričnih ponudnikov z Bleda in iz okolice. Njihove dobrote bo mogoče poskusiti tudi na prvem Kulinaričnem vikendu v soboto in nedeljo med 14. in 16. uro na terasi Kavarne Park.
»Na stojnicah bo tako mogoče okusiti raznoliko gastronomsko ponudbo gostincev z Bleda, od jedi na žlico do sladic ter koktajlov in vin,« je razložila direktorica Turizma Bled Eva Štravs Podlogar. Vsem obiskovalcem bodo brezplačno razdelili tudi Kulinarični vodnik, s katerim po besedah njegove urednice Lili Ošterbenk Janša sledijo slovenski strategiji razvoja gastronomije Okusiti Slovenijo. K sodelovanju jim je uspelo pritegniti skoraj vse gostinske ponudnike z Bleda, odzvali pa so se tudi nekateri ponudniki iz Bohinja, Kranjske Gore in Radovljice. Pri pripravi vodnika jim je z nasveti pomagal prof. dr. Janez Bogataj s Filozofske fakultete. Vodnik so za zdaj izdali v slovenskem in angleškem jeziku, že spomladi pa naj bi izdali tudi nemško-italijansko različico.